Laden...

Op de rol

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

'De verklaring van opa verandert alles'

 
 

De avondklok is een week oud als Tim* begin dit jaar door de politie wordt aangehouden in Barendrecht. Het is na 21.00 uur. Wat doet Tim op die 31ste januari nog op straat? Hij is niet zomaar op straat, hij komt terug van zijn opa die hulp nodig had met zijn dialysemachine. Het staat allemaal in de ‘Eigen verklaring Avondklok’ die Tim heeft ingevuld en in de auto bij zich heeft. De agenten zijn benieuwd.

Verhalen uit de rechtbank

Elke week struint verslaggever Martijn Delaere de zittingszalen van Nederland af in een zoektocht naar bijzondere rechtszaken.

Zijn rechtbankverslagen vind je onder de naam 'Op de rol' terug in Rechtspraak Magazine en op deze pagina. Allemaal prachtig geïllustreerd door kunstenaar Niels de Hoog. 

Stuk voor stuk laten de verhalen zien dat het werk van de rechter enorme impact kan hebben op het leven van mensen, hoe klein een zaak op het eerste oog ook lijkt.