Laden...

Op de rol

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

'Ik wist niet dat de zegels vals waren'

 
 

Er was een tijd, niet zo lang geleden, dat je bij Albert Heijn met plakzegels een spaarcentje kon vergaren. Bij een vol boekje met 490 zegels van elk 10 cent kreeg je 52 euro van AH terug; 3 euro winst. De zegeltjes waren een doorslaand succes in spaarbelust Nederland.

Maar waren de Albert Heijn koopzegels die Astrid* inleverde vals, of niet? Het laatste woord is aan de politierechter in Utrecht.

Verhalen uit de rechtbank

Elke week struint verslaggever Martijn Delaere de zittingszalen van Nederland af in een zoektocht naar bijzondere rechtszaken.

Zijn rechtbankverslagen vind je onder de naam 'Op de rol' terug in Rechtspraak Magazine en op deze pagina. Allemaal prachtig geïllustreerd door kunstenaar Niels de Hoog. 

Stuk voor stuk laten de verhalen zien dat het werk van de rechter enorme impact kan hebben op het leven van mensen, hoe klein een zaak op het eerste oog ook lijkt.