Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. De informatiebalies in Utrecht en Lelystad zijn weer beperkt open.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Midden-Nederland weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

5 Jaar cel en tbs voor man die thuishulp probeerde te doden5 Jaar cel en tbs voor man die thuishulp probeerde te dodenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/5-Jaar-cel-en-tbs-voor-man-die-thuishulp-probeerde-te-doden.aspxUtrecht6-7-2020 22:00:00Een 49-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Ook legt de rechtbank hem tbs met dwangverpleging op.<p>Een 49-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Ook legt de rechtbank hem tbs met dwangverpleging op. De man sloeg vorig jaar mei vanuit het niets een vrouw met een steen op haar hoofd. Ook probeerde hij haar nek te breken. <br>De verdachte verbleef op dat moment al in een tbs-kliniek en pleegde het feit nadat hij niet was teruggekomen van onbegeleid verlof.   </p>
18 Jaar cel voor man die partner doodde en haar in stukken zaagde18 Jaar cel voor man die partner doodde en haar in stukken zaagdehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/18-Jaar-cel-voor-man-die-partner-doodde-en-haar-in-stukken-zaagde.aspxUtrecht2-7-2020 22:00:00Een 57-jarige man uit Soest is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. De man doodde eind december 2018 zijn eigen partner.<p>Een 57-jarige man uit Soest is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. De man doodde eind december 2018 zijn eigen partner. Daarna zaagde hij haar lichaam in stukken en liet de lichaamsdelen op verschillende plekken achter. Ook stal hij vlak na haar dood ruim honderdzestienduizend euro van haar. Tot slot deed de verdachte zich voor als het slachtoffer door berichten naar haar familie en vrienden te sturen. Daarmee wilde hij hen laten denken dat ze nog leefde. </p>
Celstraf en rijontzegging voor dodelijk verkeersongeluk UtrechtCelstraf en rijontzegging voor dodelijk verkeersongeluk Utrechthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Celstraf-en-rijontzegging-voor-dodelijk-verkeersongeluk-Utrecht.aspxUtrecht1-7-2020 22:00:00De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 26-jarige man uit Vianen tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 8 maanden voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval.<p>De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 26-jarige man uit Vianen tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 8 maanden voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht. Ook krijgt de man een rijontzegging van 5 jaar. <br> </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.