Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank Midden-Nederland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Daarbij krijgen strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken vooralsnog prioriteit, maar ook in andere zaken vinden steeds meer fysieke zittingen plaats. Daarnaast behandelen we zoveel mogelijk zaken via telehoren, telefonisch horen of Skype.

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Zie de pagina Zitting bijwonen.

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. De informatiebalies in Utrecht en Lelystad zijn weer beperkt open.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

Celstraf voor reeks aanrandingen in WoerdenCelstraf voor reeks aanrandingen in Woerdenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-reeks-aanrandingen-in-Woerden.aspxUtrecht26-11-2020 23:00:00De rechtbank Midden-Nederland heeft een 36-jarige man uit Nieuwerbrug aan den Rijn veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De man randde in 2018 vier verschillende vrouwen aan. <p>De rechtbank Midden-Nederland heeft een 36-jarige man uit Nieuwerbrug aan den Rijn veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De man randde in 2018 vier verschillende vrouwen aan. Alle vier de aanrandingen vonden ’s nachts plaats in Woerden.</p>
Op de rol: 'Ik heb geen last van mijn libido'Op de rol: 'Ik heb geen last van mijn libido'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Op-de-rol-Ik-heb-geen-last-van-mijn-libido.aspxUtrecht24-11-2020 23:00:00Bert* heeft thuis kennelijk geen computer, dus op een regenachtige woensdagmiddag in maart van dit jaar stapt hij naar de Kanaleneilandbibliotheek in Utrecht. Een mede-biebbezoeker slaat gade dat Bert naar plaatjes van jonge meisjes kijkt. <p>Bert* heeft thuis kennelijk geen computer, dus op een regenachtige woensdagmiddag in maart van dit jaar stapt hij naar de Kanaleneilandbibliotheek in Utrecht. Bert (62) nestelt zich daar achter de computer. Hij waant zich de enige bezoeker in de internethoek. Bert gaat aan de slag. Hij surft op het internet, haalt onder tafel zijn piemel uit zijn broek en steekt hem in een fles. </p>
VoetbalTV hoeft boete Autoriteit Persoonsgegevens niet te betalenVoetbalTV hoeft boete Autoriteit Persoonsgegevens niet te betalenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/VoetbalTV-hoeft-boete-Autoriteit-Persoonsgegevens-niet-te-betalen.aspxUtrecht22-11-2020 23:00:00VoetbalTV heeft een boete van €575.000 van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen, maar hoeft die van de rechtbank niet te betalen. <p>VoetbalTV heeft een boete van €575.000 van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen, maar hoeft die van de rechtbank niet te betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft volgens de rechtbank onvoldoende uitgelegd waarom VoetbalTV geen gerechtvaardigd belang heeft bij het opnemen en uitzenden van amateurwedstrijden. De Autoriteit Persoonsgegevens moet van de rechtbank nog onderzoeken of het belang van VoetbalTV bij het opnemen en uitzenden van wedstrijden in overeenstemming is met de privacyregels.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.