Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank Midden-Nederland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Daarbij krijgen strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken vooralsnog prioriteit, maar ook in andere zaken vinden steeds meer fysieke zittingen plaats. Daarnaast behandelen we zoveel mogelijk zaken via telehoren, telefonisch horen of Skype.

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Zie de pagina Zitting bijwonen.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. De informatiebalies in Utrecht en Lelystad zijn weer beperkt open.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

Rechtbank Midden-Nederland stelt zeilbootzaak paar dagen uitRechtbank Midden-Nederland stelt zeilbootzaak paar dagen uithttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Midden-Nederland-stelt-zeilbootzaak-paar-dagen-uit--.aspxUtrecht20-9-2020 22:00:00De inhoudelijke behandeling van de strafzaak van een 65-jarige man die verdacht wordt van het doden van zijn vrouw op hun zeilboot voor de kust van Colombia, is een paar dagen uitgesteld. <p>De inhoudelijke behandeling van de strafzaak van een 65-jarige man die verdacht wordt van het doden van zijn vrouw op hun zeilboot voor de kust van Colombia, is een paar dagen uitgesteld. De rechtbank Midden-Nederland behandelt de strafzaak van de Utrechter nu aanstaande donderdag en vrijdag. Aanvankelijk zou dat morgen en donderdag gebeuren. De reden van de verplaatsing is een coronatest die vandaag bij een van de rechters wordt afgenomen. </p>
Rechtbank Midden-Nederland zendt zeilbootzaak Colombia live uitRechtbank Midden-Nederland zendt zeilbootzaak Colombia live uithttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Midden-Nederland-zendt-zeilbootzaak-Colombia-live-uit.aspxUtrecht16-9-2020 22:00:00De rechtbank Midden-Nederland behandelt dinsdag 22 september en donderdag 24 september de strafzaak van een 65-jarige man uit Utrecht. <p>De rechtbank Midden-Nederland behandelt dinsdag 22 september en donderdag 24 september de strafzaak van een 65-jarige man uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw in 2015 heeft vermoord op hun zeilboot voor de kust van Cartagena (Colombia). De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is beide dagen vanaf 9.00 uur live te volgen via een livestream op rechtspraak.nl (link volgt op een later moment).</p>
9 Mannen veroordeeld voor het maken en verhandelen van vals geld9 Mannen veroordeeld voor het maken en verhandelen van vals geldhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/9-Mannen-veroordeeld-voor-het-maken-en-verhandelen-van-vals-geld.aspxLelystad15-9-2020 22:00:00De rechtbank Midden-Nederland heeft negen mannen uit Almere veroordeeld voor het produceren en verkopen van een grote hoeveelheid vals geld.<p>De rechtbank Midden-Nederland heeft negen mannen uit Almere veroordeeld voor het produceren en verkopen van een grote hoeveelheid vals geld. Acht verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd variërend van 2 tot 5 jaar. Een ander, die tijdens het ten laste gelegde deels minderjarige was, is veroordeeld tot een jeugddetentie en een werkstraf. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.