Laden...

Rechtbank doet uitspraak in onderzoeken Eris en Charon II

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtbank doet uitspraak in onderzoeken Eris en Charon II
Utrecht, 14 juni 2022

De rechtbank Midden-Nederland doet op dinsdag 5 juli uitspraak in het Eris-onderzoek. De uitspraakzitting vindt plaats om 10:00 uur in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Twee dagen later, op donderdag 7 juli, volgt de uitspraak in deelonderzoek Charon II. Deze zitting start om 14:00 uur en is eveneens in het JCS.  

Eris & Charon II

In de onderzoeken Eris en Charon II verdenkt het OM in totaal 21 verdachten, onder wie een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Bijna een jaar geleden startte de inhoudelijke behandeling van het Eris-onderzoek. De rechtbank heeft in totaal 51 zittingsdagen nodig gehad. In Eris gaat het om 18 deelonderzoeken met 19 verdachten. Zij worden vervolgd omdat ze volgens het Openbaar Ministerie een (leidinggevende) rol hadden bij een criminele organisatie die deels bestond uit leden van de motorclub Caloh Wagoh en in die hoedanigheid één of meerdere liquidaties zouden hebben gepleegd of voorbereid. In april en mei van dit jaar behandelde de rechtbank deelonderzoek Charon II, apart dus van het Eris-onderzoek. Dit betreft de zaken van twee Amsterdammers die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op Justin Jap Tjong. Deze zaken werden door andere rechters behandeld, nadat een zogeheten verschoningsverzoek door twee rechters in het Eris-onderzoek was toegewezen. De uitspraken in Eris en Charon II vinden daarom ook apart van elkaar plaats.

Pers en publiek

Journalisten die bij de uitspraken aanwezig willen zijn, moeten zich vooraf aanmelden bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland. Op deze manier kan de rechtbank hen zo goed mogelijk faciliteren. Indien meerdere media opnames willen maken zal sprake zijn van een poolregeling. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 27 juni, 12.00 uur, via midden-nederland@rechtspraak.nl. Ook publiek moet zich aanmelden. Dit kan tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren, via publiek.mnl.utr@rechtspraak.nl. We verzoeken pers en publiek duidelijk aan te geven of de aanmelding voor beide uitspraken geldt of voor één. 

Zie ook: Strafzaak Eris.

Uitspraken