Laden...

Vorderingen erven Koenigs afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Vorderingen erven Koenigs afgewezen
Rotterdam, 23 augustus 2017

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag bepaald dat de erfgenamen van de heer F.W. Koenigs - die in 1941 overleed - niet de eigenaar zijn van kunstwerken die deel uitmaken van de zogenaamde ‘Collectie F. Koenigs’. De vorderingen van de erfgenamen zijn gebaseerd op veronderstellingen en vinden onvoldoende steun in de feiten.

De heer Koenigs heeft de betreffende kunstwerken in 1935 in bruikleen gegeven aan het museum Boymans. Vervolgens heeft hij het eigendom van de werken in 1940 overgedragen aan de N.V. Bankierskantoor Lisser & Rosenkranz.

Daarmee betaalde de heer Koenigs een schuld af die hij aan die bankinstelling had. Kort daarna heeft die bankinstelling onder meer de (boeken met) tekeningen waar het in deze procedure om gaat, en een aantal eveneens door de heer Koenigs in betaling gegeven schilderijen, verkocht aan de heer D.G. van Beuningen.

Uitspraken