Direct naar inhoud Direct naar zoekformulier
Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.
Voor de beroepsprocedure over een verblijfsvergunning voor gezinshereniging moet u (op tijd) griffierecht betalen aan de rechtbank. Dat zijn kosten voor het behandelen van uw verzoek. Soms is hiervoor bijzondere bijstand mogelijk.
De tarieven voor deze procedure vindt u in de tabel griffierechten bestuur.
De termijn waarbinnen het griffierecht ontvangen moet zijn en de IBAN, staan op de griffienota die u ontvangt.
Als u niet op tijd betaalt, kan de rechtbank, het gerechtshof, CRvB of CBb beslissen om uw zaak niet inhoudelijk in behandeling te nemen.
Als u een laag inkomen heeft, kunt u bij uw gemeente bijzondere bijstand aanvragen voor de griffiekosten. Uw gemeente bepaalt of u de bijzondere bijstand ontvangt. Voor meer informatie neemt u contact op met uw gemeente.
Kunt u de kosten van een advocaat en/of mediator niet of slechts gedeeltelijk betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor een subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. Dit heet gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand (of ‘toevoeging’). Hoeveel subsidie u ontvangt, hangt af van uw inkomen en eigen vermogen.
Aan een procedure zijn mogelijk meer kosten verbonden, bijvoorbeeld voor een advocaat.
U vult het formulier Verzoekschrift/beroepschrift CIV (pdf, 211 KB) in. U stuurt het binnen 4 weken na de afwijzing van uw bezwaar op.
Het Centraal Inschrijfbureau Vreemdelingenzaken p/a Rechtbank Noord-Holland Postbus 1621, 2003 BR HaarlemOf start een Veilig Mailcontact met Centraal Inschrijfbureau Vreemdelingenzaken (zivver.com)
Voor de procedure gezinshereniging moet u griffierechten betalen aan de rechtbank. Ga naar kosten beroepsprocedure gezinshereniging.
Vanaf de start van de beroepsprocedure duurt het ongeveer 3 tot 6 maanden. Hoger beroep is ook nog mogelijk.
De Rechtspraak geeft geen juridisch advies. Rechters en anderen bij de Rechtspraak zijn onpartijdig en mogen daarom geen advies geven. Wilt u hulp met uw situatie, documenten, of iemand die het woord voor u doet tijdens een zitting? Dan heeft u een advocaat of juridisch adviseur nodig.
Voor meer informatie of hulp, bezoek de contactpagina. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over hoe u ons kunt bereiken.