Laden...

Machtigingsverzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Machtigingsverzoek

Als bewindvoerder of curator mag u een aantal beslissingen over geldzaken alleen nemen met toestemming van de betrokkene. Kan hij hier niet over beslissen (omdat hij niet wilsbekwaam is) of is hij het niet met u eens? Dan moet u toestemming van de kantonrechter hebben.

Machtigingsverzoek bewind en curatele

Voor het uitvoeren van bepaalde handelingen heeft u als bewindvoerder of als curator toestemming nodig van de betrokkene of de kantonrechter. Deze toestemming vraagt u door een machtigingsverzoek in te dienen bij de rechter.

De checklist Machtigingsverzoek kan u helpen bij het verzamelen van de gegevens die u moet invullen en de documenten die u moet meesturen.

 

 

Machtigingsverzoek indienen

Mijn Bewind

Heeft u toegang tot Mijn Bewind? Log in met uw DigiD en dien uw machtigingsverzoek in. Bekijk de instructie voor het indienen in Mijn Bewind. Let op: gebruik bij Mijn Bewind niet het formulier hieronder.

Mijn Bewind is gestart in het voorjaar van 2021 bij vier rechtbanken. Op termijn wordt digitaal bewindvoeren mogelijk voor alle particuliere bewindvoerders bij elke rechtbank. Lees meer over Mijn Bewind.

Formulier

Een machtigingsverzoek indienen met het formulier Machtigingsverzoek werkt als volgt:

 

 

Bent u een professionele bewindvoerder of curator? Bekijk het overzicht met de kwaliteitseisen en formulieren.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.