Laden...

Machtigingsverzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Machtigingsverzoek

Als curator of bewindvoerder mag u een aantal beslissingen over geldzaken alleen nemen met toestemming van de betrokkene. Kan hij hier niet over beslissen (omdat hij niet wilsbekwaam is) of is hij het niet met u eens? Dan moet u toestemming van de kantonrechter hebben.

Machtigingsverzoek curatele en bewind

Voor het uitvoeren van bepaalde handelingen heeft u als curator of als bewindvoerder toestemming nodig van de betrokkene of de kantonrechter. Deze toestemming vraagt u door een machtigingsverzoek in te dienen bij de rechter.

De Checklist Machtigingsverzoek kan u helpen bij het verzamelen van de gegevens die u moet invullen en de documenten die u moet meesturen. 

Bent u een professionele curator of bewindvoerder? Lees meer over een extra beloning in verband met de aanvraag van het Noodfonds Energie.

 

Machtigingsverzoek maken en indienen


Particuliere curator of bewindvoerder

Als particuliere curator of bewindvoerder kunt u de boedelbeschrijving op 2 manieren maken en indienen:

  • digitaal via Mijn CBM als u daarvan gebruik maakt (log in met uw eigen DigiD, niet met de DigiD van de persoon voor wie u curator of bewindvoerder bent), of
  • per post: download het pdf-formulier Machtigingsverzoek (pdf, 227,9 KB) en sla het op uw computer op, vul het in, print en onderteken het, en stuur het met de bijlagen naar de rechtbank die toezicht houdt op de curatele of het bewind (of geef het af bij de informatiebalie).

Wilt u digitaal werken en heeft u nog geen toegang? U kunt zich aanmelden voor Mijn CBM.

Professionele curator of bewindvoerder

Als professionele bewindvoerder kunt u verslagen en verzoeken op 2 manieren maken en indienen:

  • digitaal, of
  • per post zoals hierboven beschreven voor de particuliere curator of bewindvoerder.

 

 

Bent u een professionele curator of professionele bewindvoerder? Bekijk het overzicht met de kwaliteitseisen en formulieren.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact