Laden...

Machtigingsverzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Machtigingsverzoek

Als bewindvoerder of curator mag u een aantal beslissingen over geldzaken alleen nemen met toestemming van de betrokkene. Kan hij hier niet over beslissen (omdat hij niet wilsbekwaam is) of is hij het niet met u eens? Dan moet u toestemming van de kantonrechter hebben.

Machtigingsverzoek bewind en curatele

Voor het uitvoeren van bepaalde handelingen heeft u als bewindvoerder of als curator toestemming nodig van de betrokkene of de kantonrechter. Deze toestemming vraagt u door een machtigingsverzoek in te dienen bij de rechter.

De checklist Machtigingsverzoek kan u helpen bij het verzamelen van de gegevens die u moet invullen en de documenten die u moet meesturen. 

 

Machtigingsverzoek indienen

Digitaal indienen via Mijn Bewind

Heeft u toegang tot Mijn Bewind? Log in met uw DigiD (niet die van de persoon voor wie u bewindvoerder bent). Bekijk de uitleg over het indienen van een machtigingsverzoek in Mijn Bewind

In Mijn Bewind kunt u als particulier bewindvoerder alle verslagen en machtigingsverzoeken digitaal invullen en indienen. Ook is de status van de afhandeling digitaal te zien en verloopt het contact met de rechtbank online via Mijn Bewind. Heeft u nog geen toegang? Lees meer over Mijn Bewind.

Formulier

Heeft u geen toegang tot Mijn Bewind? Gebruik het formulier Machtigingsverzoek. Dit werkt als volgt:

 

 

Bent u een professionele bewindvoerder of curator? Bekijk het overzicht met de kwaliteitseisen en formulieren.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.