Laden...

Algemeen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Planschade

Is uw verzoek om een tegemoetkoming in planschade (een planschadeverzoek) door een bestuursorgaan geheel of gedeeltelijk afgewezen? En het bezwaar daartegen ook? U kunt beroep instellen bij de bestuursrechter.

De beroepsprocedure planschade valt onder het bestuursrecht. U bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen.

Algemeen

Planschadeverzoek afgewezen?

Als uw planschadeverzoek (gedeeltelijk) is afgewezen en het bezwaar daartegen ook, kunt u naar de rechter. In het bezwaarschrift kunt u het bestuursorgaan ook verzoeken om in te stemmen met een rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter. Als de rechter u in het gelijk stelt, kan hij het bestuursorgaan opdragen een nieuw besluit te nemen of stelt hij zelf het schadebedrag vast.

 

 

Kosten beroepsprocedure planschade

Aan de beroepsprocedure planschade zijn kosten verbonden. U betaalt de kosten voor de behandeling van uw zaak door de rechter: de griffierechten. Daarnaast betaalt u eventueel kosten voor een deskundigenrapport en voor een advocaat of een mediator als u deze inschakelt.

Doorlooptijd beroepsprocedure planschade

Een beroepsprocedure planschade duurt minimaal 6 maanden.

 

Vraag en antwoord

Hoe start ik de beroepsprocedure planschade?

U kunt uw beroepschrift digitaal indienen via een beveiligde internetverbinding of schriftelijk.

Met welke kosten krijg ik te maken bij de beroepsprocedure planschade?

U betaalt griffierechten. Daarnaast maakt u mogelijk kosten voor een deskundigenrapport en voor een advocaat als u deze inschakelt.

Wat gebeurt er als de zaak wordt aangehouden?

Soms heeft de rechter meer informatie nodig van (een van de) partijen voordat hij uitspraak kan doen. U krijgt bericht hoe de zaak verder verloopt.

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? U kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen. Niet voor iedere zaak is een advocaat verplicht.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.