Laden...

Rechtspraak stelt nieuwe missie, visie en agenda vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rechtspraak stelt nieuwe missie, visie en agenda vast
Den Haag, 06 april 2021

Tijdige en voorspelbare rechtspraak met oog voor de menselijke maat, laagdrempelige toegang tot de rechter en een divers samengestelde rechtsprekende macht, die samenwerkt met andere bij de rechtspraak betrokken partijen. Daaraan geven de gerechten de komende jaren prioriteit, blijkt uit de Agenda van de Rechtspraak.

Koers aangeven

De Rechtspraak heeft een nieuwe missie, visie en strategische agenda vastgesteld om de koers voor de komende jaren aan te geven. Ze dienen als anker bij het vaststellen van nieuw beleid en het investeren van beperkte middelen in een snel veranderende samenleving. Daarbij is bijvoorbeeld van groot belang dat rechtzoekenden bijtijds worden geholpen en weten wat ze kunnen verwachten als ze een rechtszaak starten.
Zo is onlangs de landelijke inloopkamer gestart, die gerechten helpt bij het afhandelen van werkvoorraden die anders te lang op de plank blijven liggen. Ook moeten rechters altijd oog houden voor rechtvaardigheid en de mens achter het juridische dossier.

Blik van buiten

De nieuwe missie, visie en strategische agenda zijn tot stand gekomen in rondetafelgesprekken en gerechtsvergaderingen en bediscussieerd met hoogleraren, advocaten, studenten, journalisten en professionals uit het bedrijfsleven.
Klik hier voor de missie, visie en agenda van de Rechtspraak.

Uitspraken