Laden...

Rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Amsterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Amsterdam?

 

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank is beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten en journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren aan te melden.

Vanaf 17 augustus 2020 is ook publiek weer beperkt welkom. Vooraf reserveren is verplicht. Hier vindt u meer informatie

Toegang publiek

Om de anderhalve meter afstand voldoende te kunnen bewaren, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot de rechtbank. Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Centrale balie

De Centrale balie is weer open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 -17:00 uur. In verband met de coronamaatregelen vragen wij u om alleen langs te komen wanneer zaken niet kunnen wachten en niet digitaal afgehandeld kunnen worden. Handel uw zaken bij de Centrale balie waar mogelijk af per post, telefonisch of per e-mail.   
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Amsterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Openingstijden kasbalie

Maandag-vrijdag: 9:00 -17:00 uur

Algemeen telefoonnummer

088 - 361 70 00

Bezoekadres

Parnassusweg 220 (hoofdingang: toren G aan de Fred. Roeskestraat)
1076 AV Amsterdam
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Nieuws rechtbank Amsterdam  Nieuws rechtbank Amsterdam

 

 

Het oordeel van de rechter Het oordeel van de rechter https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Het-oordeel-van-de-rechter-26-oktober.aspxAmsterdam25-10-2020 23:00:00<p>De rechtbank Amsterdam doet ongeveer 140.000 uitspraken per jaar. <br>Deze week hebben we 8 van de belangrijkste en meest opvallende zaken per rechtsgebied geselecteerd.</p>
Vrijspraak en niet-ontvankelijk verklaring voor 7 demonstranten Extinction Rebellion Vrijspraak en niet-ontvankelijk verklaring voor 7 demonstranten Extinction Rebellion https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-en-niet-ontvankelijk-verklaring-voor-7-demonstranten-Extinction-Rebellion-.aspxAmsterdam22-10-2020 22:00:00<p>In 7 strafzaken naar aanleiding van de demonstraties van Extinction Rebellion op 7, 8 en 12 oktober 2019 in Amsterdam, heeft de de kantonrechter het openbaar ministerie in drie gevallen niet-ontvankelijk verklaard. In de overige vier zaken werden de verdachten vrijgesproken. De uitspraken werden gedaan op 22 oktober j.l.</p>
Brexit geen beletsel voor overlevering Nederlanders aan het Verenigd KoninkrijkBrexit geen beletsel voor overlevering Nederlanders aan het Verenigd Koninkrijkhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Brexit-geen-beletsel-voor-overlevering-Nederlanders-aan-het-Verenigd-Koninkrijk.aspxAmsterdam19-10-2020 22:00:00<p>De overlevering van vijf Nederlanders (de opgeëiste personen) aan het Verenigd Koninkrijk is vandaag toegestaan door de Internationale Rechtshulp Kamer (IRK) van de rechtbank Amsterdam. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen die in het Verenigd Koninkrijk (VK) verdacht worden van grootschalige handel in drugs.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Amsterdam.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.