Laden...

PATZ: ‘Poging akkoord tijdens zitting'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Amsterdam > PATZ: ‘Poging akkoord tijdens zitting'

De pilot 'Poging Akkoord Tijdens Zitting', oftewel PATZ

PATZ is een aanvulling op de al bestaande mediation voorzieningen binnen de rechtbank Amsterdam. De mogelijkheid van PATZ is er voor partijen tijdens een voorlopige voorzieningen-zitting in een (echt)scheidingszaak (op grond van artikel 821 of 223 Rv). Het kan hierbij o.a. gaan om verzoeken met betrekking tot de kinderen (toevertrouwing, de zorgregeling of de kinderalimentatie), maar ook in het kader van de toewijzing van de echtelijke woning of partneralimentatie.

Tijdens de voorlopige voorzieningen-zitting bestaat de mogelijkheid dat de rechter, ná de gebruikelijke wijze van inhoudelijke behandeling, partijen vraagt of zij kunnen instemmen met PATZ. Zijn partijen daartoe bereid dan gaan zij aansluitend aan de behandeling van de zaak ter zitting onder leiding van de mediator, die ook tijdens de zitting reeds aanwezig was, gedurende (maximaal) twee uur in een daartoe gereserveerde ruimte in het gebouw van de rechtbank met elkaar in gesprek.

Na afloop van dit gesprek vindt er een terugkoppeling plaats aan de rechtbank. Dan wel verzoeken partijen de rechter om een beschikking (er wordt dan binnen twee weken beschikt), dan wel geven zij aan de mediation voort te willen zetten (de procedure wordt dan in principe zes weken aangehouden).

Voor het eerste gesprek van twee uur hanteert de mediator een instaptarief van € 90,75 incl. btw per partij. Het uurtarief voor de (eventuele) vervolggesprekken bedraagt € 185,= incl. btw voor partijen samen. Is er sprake van toevoeging en is de eigen bijdrage voldaan, dan is de gehele mediation kosteloos.

Wanneer partijen goed over de mogelijkheid van PATZ zijn geïnformeerd verhoogt dat de bereidwilligheid om deel te nemen aan (piket)mediation.

Voor meer informatie over PATZ verwijzen wij u dan ook graag naar het Mediationbureau van de rechtbank Amsterdam

Mediationbureau Rechtbank Amsterdam

Mediationfunctionarissen:

Carola Molenaar
Tel. 088-361 7781


Jolien Boeding-Polée
Tel. 088-361 7789

Contactgegevens mediation:

Bezoekadres: Parnassusweg 220 (kamer E 1.33)
1076 AV Amsterdam

Postadres: Mediationbureau (Kamer E 1.33)

Postbus 84500
1080 BN Amsterdam

E-mail: Mediationbureau.rb.amsterdam@rechtspraak.nl