Uitspraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Uitspraken en nieuws > Uitspraken
Uitsnede rij wetboeken
 

Uitspraken

Weekoverzicht uitspraken

Selecteer een week en bekijk welke uitspraken er in die week aan het uitsprakenregister zijn toegevoegd.                        

 

 

Nieuws over uitspraken  Nieuws over uitspraken

 

 

Celstraffen voor faciliteren prostitutie minderjarige meisjes18-9-2016 22:00:00 Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in een strafzaak tegen 3 jonge mannen die een aantal minderjarige meisjes hielpen bij hun werkzaamheden in de prostitutie en profiteerden van hun verdiensten. Aan de drie verdachten zijn gevangenisstraffen opgelegd van 24 maanden waarvan 6 voorwaardelijk, 18 maanden en 12 maanden. De rechtbank had zwaardere straffen opgelegd.
Onterechte boetes werkzaamheden spoorbrug over IJssel13-9-2016 22:00:00Minister van SZW had, onder meer aan ProRail, geen boetes mogen opleggen vanwege overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. De vreemdelingen waren in dienst van een Duits bedrijf en beschikten over Duitse werkvergunningen. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had aan ProRail, twee Nederlandse bedrijven, een Duits bedrijf en een bedrijf uit Macedonië geen boetes mogen opleggen vanwege overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak zijn voor de vreemdelingen geen Nederlandse werkvergunningen nodig, omdat ze in dienst waren van het Duitse bedrijf en bovendien over Duitse werkvergunningen beschikten. Dit blijkt uit vijf uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van vandaag (14 september 2016).
3 jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeval A211-9-2016 22:00:00 Een 46-jarige man die in 2015 op de A2 met hoge snelheid en onder invloed van speed een verkeersongeval heeft veroorzaakt is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Daarnaast legt de rechtbank Midden-Nederland een rijontzegging op van 4 jaar. Bij het ongeval kwam één persoon om het leven en raakten vijf andere inzittenden zwaar gewond.

 

 

 

 Selectie uitspraken voor publicatie

>Alles uitklappen
 • ​Uitspraken in zaken die door de rechtbank of het gerechtshof door een meervoudige kamer (door meerdere rechters) zijn behandeld, worden zoveel mogelijk gepubliceerd. Met uitzondering van uitspraken die uitsluitend standaardformuleringen bevatten.

 • ​Uitspraken van:

  • Hoge Raad der Nederlanden
  • Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State
  • Centrale Raad van Beroep (CRvB)
  • College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb)
  • Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam
  • Pachtkamer van het Gerechtshof Arnhem


  Uitspraken in zaken die met een standaardformulering zijn afgedaan of die kennelijk ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard zijn, worden niet gepubliceerd. Alle andere uitspraken wel.

 • ​Uitspraken die:

  • media-aandacht hebben gekregen
  • in een vakmedium worden gepubliceerd
 • ​Vonnissen waarbij:

  • een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaar of hoger is opgelegd
  • tbs is opgelegd
  • die betrekking hebben op misdrijven ‘gericht tegen het leven’, zoals moord, doorslag en dood door schuld
 • ​Uitspraken waarbij prejudiciële vragen worden gesteld aan het Hof van Justitie EU of waarbij een beroep op belangrijke Europese verdragen wordt gehonoreerd

 • ​Uitspraken die een jurisprudentievormend karakter hebben.

 • ​Uitspraken op wrakingsverzoeken.

 • ​In 2012 zijn er heldere selectiecriteria geformuleerd op basis waarvan de gerechten en bijzondere colleges uitspraken publiceren. De selectiecriteria voor uitspraken dragen onder meer bij aan de transparantie van de rechtspraak voor de maatschappij. Elk gerecht is zelf verantwoordelijk voor het publiceren van deze uitspraken op Rechtspraak.nl.
  Bekijk de volledige selectiecriteria
  Zoeken in gepubliceerde uitspraken
   

 

Anonimiseren uitspraken voor publicatie

 

Anonimiseringsrichtlijnen

Gerechten publiceren uitspraken die belangrijk zijn voor de maatschappij of de rechtspraktijk. Er gelden anonimiseringsrichtlijnen. Deze richtlijnen schrijven voor welke gegevens geanonimiseerd moeten worden. Het algemene uitgangspunt is dat alle gegevens van natuurlijke personen (particulieren en zzp'ers) worden geanonimiseerd.

Verzoek tot wijziging anonimisering

Als u van mening bent dat gegevens ten onrechte niet zijn geanonimiseerd, kunt u een schriftelijk verzoek tot wijziging indienen bij de president van het gerecht dat de uitspraak heeft gedaan.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van uitspraken

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een nieuwsbrief met het belangrijkste rechtspraaknieuws en de belangrijkste uitspraken van de afgelopen week.

Jurisprudentienieuwsbrief bestuursrecht

Wekelijks verschijnt de jurisprudentienieuwsbrief met de belangrijkste jurisprudentie binnen het bestuursrecht.

Rss-feeds uitspraken

Volg de uitspraken die voor u interessant zijn zonder dat u de site hoeft te bezoeken.

 

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.