Uitspraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Uitspraken en nieuws > Uitspraken
Uitsnede rij wetboeken
 

Uitspraken

Weekoverzicht uitspraken

Selecteer een week en bekijk welke uitspraken er in die week aan het uitsprakenregister zijn toegevoegd.                        

 

 

Nieuws over uitspraken  Nieuws over uitspraken

 

 

Veroordeling voor vergiftiging zoontje na onbeheerd achterlaten GHB28-11-2016 23:00:00Een 34-jarige man uit Almere die een flesje GHB onbeheerd achterliet is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.<p>Een 34-jarige man uit Almere die een flesje GHB onbeheerd achterliet is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Ook worden hij en zijn 32-jarige vriendin veroordeeld voor het bezit van 14 hennepplanten, een xtc-pil, GHB, traangas en pepperspray. De vrouw krijgt een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.</p>
Rechtbank doet opnieuw uitspraak in zaak over onjuiste tapgesprekken28-11-2016 23:00:00Rechtbank behandelt een zaak opnieuw nadat in hoger beroep het hof de zaak heeft terugverwezen naar de rechtbank wegens onjuiste tapgesprekken.<p>Rechtbank behandelt een zaak opnieuw nadat in hoger beroep het hof de zaak heeft terugverwezen naar de rechtbank wegens onjuiste tapgesprekken.</p>
Automobilist veroordeeld voor aanrijding met fietser in Schijndel27-11-2016 23:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 47-jarige man uit Sint-Oedenrode veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. De man veroorzaakte een verkeersongeval waarbij een fietser zwaargewond raakte.</p>

 

 

 

 Selectie uitspraken voor publicatie

>Alles uitklappen
 • ​Uitspraken in zaken die door de rechtbank of het gerechtshof door een meervoudige kamer (door meerdere rechters) zijn behandeld, worden zoveel mogelijk gepubliceerd. Met uitzondering van uitspraken die uitsluitend standaardformuleringen bevatten.

 • ​Uitspraken van:

  • Hoge Raad der Nederlanden
  • Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State
  • Centrale Raad van Beroep (CRvB)
  • College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb)
  • Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam
  • Pachtkamer van het Gerechtshof Arnhem


  Uitspraken in zaken die met een standaardformulering zijn afgedaan of die kennelijk ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard zijn, worden niet gepubliceerd. Alle andere uitspraken wel.

 • ​Uitspraken die:

  • media-aandacht hebben gekregen
  • in een vakmedium worden gepubliceerd
 • ​Vonnissen waarbij:

  • een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaar of hoger is opgelegd
  • tbs is opgelegd
  • die betrekking hebben op misdrijven ‘gericht tegen het leven’, zoals moord, doorslag en dood door schuld
 • ​Uitspraken waarbij prejudiciële vragen worden gesteld aan het Hof van Justitie EU of waarbij een beroep op belangrijke Europese verdragen wordt gehonoreerd

 • ​Uitspraken die een jurisprudentievormend karakter hebben.

 • ​Uitspraken op wrakingsverzoeken.

 • ​In 2012 zijn er heldere selectiecriteria geformuleerd op basis waarvan de gerechten en bijzondere colleges uitspraken publiceren. De selectiecriteria voor uitspraken dragen onder meer bij aan de transparantie van de rechtspraak voor de maatschappij. Elk gerecht is zelf verantwoordelijk voor het publiceren van deze uitspraken op Rechtspraak.nl.
  Bekijk de volledige selectiecriteria
  Zoeken in gepubliceerde uitspraken
   

 

Anonimiseren uitspraken voor publicatie

 

Anonimiseringsrichtlijnen

Gerechten publiceren uitspraken die belangrijk zijn voor de maatschappij of de rechtspraktijk. Er gelden anonimiseringsrichtlijnen. Deze richtlijnen schrijven voor welke gegevens geanonimiseerd moeten worden. Het algemene uitgangspunt is dat alle gegevens van natuurlijke personen (particulieren en zzp'ers) worden geanonimiseerd.

Verzoek tot wijziging anonimisering

Als u van mening bent dat gegevens ten onrechte niet zijn geanonimiseerd, kunt u een schriftelijk verzoek tot wijziging indienen bij de president van het gerecht dat de uitspraak heeft gedaan.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van uitspraken

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een nieuwsbrief met het belangrijkste rechtspraaknieuws en de belangrijkste uitspraken van de afgelopen week.

Jurisprudentienieuwsbrief bestuursrecht

Wekelijks verschijnt de jurisprudentienieuwsbrief met de belangrijkste jurisprudentie binnen het bestuursrecht.

Rss-feeds uitspraken

Volg de uitspraken die voor u interessant zijn zonder dat u de site hoeft te bezoeken.

 

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum