Laden...

Tijdig en voorspelbaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Nieuws, verhalen en achtergrondinformatie over de rechtspraak. Voor uzelf als advocaat, jurist, mediator, of professioneel bewindvoerder, mentor of curator. En ook om te laten zien of door te sturen aan uw cliënten of andere rechtzoekende burgers.

Tijdig en voorspelbaar

Tijdige en voorspelbare rechtspraak

De Rechtspraak wil de doorlooptijd verkorten en rechtzoekenden beter informeren over hoe een procedure verloopt en wanneer ze een uitspraak krijgen. Dit vereist dat de procedure voorspelbaar is en dat de rechtzoekende actief op de hoogte wordt gehouden van de stand van zaken in zijn procedure.  

 

Roosteren en plannen"Leren van de gezondheidszorg." Roosteraars en planners Anouk Bergmans en Eef Rutten buigen zich over een van de knelpunten bij het verkorten van doorlooptijden bij rechtbanken. 

Mondeling uitspraak doen
‘Mondeling uitspraak doen is best spannend’, zegt rechter Ward Messer. Hij vertelt zijn visie op mondeling uitspraak doen en hoe het in de praktijk werkt.

Podcast: voorspelbaar rechtIn de podcast ‘Proces verbaal – de dingen die ons pijn doen, zorgen voor beweging’ gaan sociaal psycholoog Tijs Besieux en rechter Wendy Vierveijzer in gesprek over voorspelbaar recht.

Voorspelbaarheid: minstens zo belangrijk als tijdigheid

De Rechtspraak deed onderzoek onder rechtzoekenden naar hun ervaring met de informatievoorziening in ondertoezichtstellingsprocedures.

Kracht en onmacht van het programma Tijdige rechtspraak

Julia Mendlik, voorzitter van het programma Tijdige rechtspraak, vertelt over de kracht en onmacht van het programma Tijdige rechtspraak.

Julia Mendlik, voorzitter van het programma Tijdige rechtspraak