Laden...

De rechter om toestemming vragen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Naar de rechter > De rechter om toestemming vragen

Bij een aantal belangrijke beslissingen moet u de rechter om toestemming vragen. Bijvoorbeeld bij het regelen van bewind of een scheiding. Soms is toestemming van de rechter ook nodig voor het ontslaan van een werknemer.

Hoe vraagt u toestemming aan de rechter?

Toestemming van de rechter vraagt u via een brief (verzoekschrift). De procedure heet verzoekschriftprocedure. U bent de verzoeker.

Verzoek indienen

Voor het indienen van een verzoekschrift heeft u in de meeste gevallen een advocaat nodig. De advocaat kan het verzoekschrift voor u indienen bij de rechter. Alleen bij uitzonderingen kunt u het verzoekschrift zelf naar de rechter sturen.

 

 

Ik heb een ander verzoek aan de rechter

Weet u of u bij de civiele rechter of bij de kantonrechter moet zijn met het verzoek? Kies dan één van de onderstaande opties voor meer informatie over hoe u het verzoek kunt indienen.

Weet u niet bij welke rechter u moet zijn?

U kunt dit dan navragen bij een juridisch adviseur of deskundige. Op de pagina juridisch advies leest u welke organisaties u mogelijk verder kunnen helpen. 

Heeft u vragen over hoe u een verzoek indient en waar?

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum. De contactgegevens staan onderaan deze pagina. 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.