Laden...

Inloggen en instructies

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBewind > Mijn Bewind > Inloggen en instructies

Mijn Bewind: digitale verslagen, machtigingsverzoeken en communicatie met de rechtbank

De rechtbank Den Haag (kanton Leiden-Gouda), rechtbank Oost-Brabant, rechtbank Overijssel en rechtbank Zeeland-West-Brabant bieden particuliere bewindvoerders de mogelijkheid om via Mijn Bewind verschillende bewindszaken digitaal te regelen.

Inloggen en instructies

Uitgelicht

Wat heeft u nodig om te kunnen inloggen?

U kunt inloggen in Mijn Bewind met:

  • uw eigen DigiD (digid.nl)
  • een computer, laptop of tablet
  • Een actuele browser, zoals Google Chrome vanaf versie 91, Microsoft Edge (Chromium) vanaf versie 88, of andere actuele browsers zoals Mozilla Firefox of Safari. Browsers die niet ondersteund worden zijn onder andere Microsoft Internet Explorer en Microsoft Edge Legacy. 
  • uw e-mailadres

Direct toegang tot Mijn Bewind


 

U kunt Mijn Bewind starten zodra u bericht heeft ontvangen van uw rechtbank dat het digitale dossier voor u klaar staat.

 


Instructies voor gebruik van Mijn Bewind

Maakt u gebruik van Mijn Bewind? In de volgende documenten vindt u instructies over het werken in Mijn Bewind

Let op! Bij overlijden van de betrokkene (degene voor wie er bewind is) dient u in Mijn Bewind de eindrekening en verantwoording in. Vul hiernaast ook het ondertekenblad na overlijden betrokkene (pdf, 743 KB) in. Dit ondertekent u en voegt u als bijlage toe aan de eindrekening en verantwoording in Mijn Bewind.

U kunt voor meer uitleg over Mijn Bewind ook kijken bij de veelgestelde vragen of in de begrippenlijst:

Heeft u geen antwoord op uw vraag gevonden? Neemt u dan contact op met het Rechtspraak Servicecentrum. Onderaan op deze pagina vindt u de contactgegevens.

 

Terugkijken informatiesessie Mijn Bewind

In maart 2021 zijn er verschillende informatiesessies gehouden over de werking van de verschillende onderdelen in Mijn Bewind. Kijk hier de opname van een van de informatiesessies terug. 

 

 

 

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp