Laden...

Vijfjaarlijkse evaluatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Vijfjaarlijkse evaluatie

Vijfjaarlijkse evaluatie voor bewindvoerders, curatoren en mentoren

Als bewindvoerder, curator of mentor maakt u iedere 5 jaar een verslag voor de rechter. Zo kan de rechter controleren hoe het gaat met het bewind, de curatele of het mentorschap.

De rechter kan dan ook beoordelen of een minder ingrijpende maatregel nu voldoende is. Of dat het beter is om de persoon voor wie de maatregel is te beschermen met een zwaardere maatregel.

In de checklist Vijfjaarlijkse evaluatie kunt u zien wat u moet beschrijven. 

De betrokkene (de persoon voor wie er bewind en/of mentorschap of curatele is) moet de vijfjaarlijkse evaluatie ondertekenen als hij ook in staat is de rekening en verantwoording te beoordelen en ondertekenen. Is er een tweede bewindvoerder, mentor of curator, dan moet ook hij de vijfjaarlijkse evaluatie ondertekenen.

Particulier bewindvoerder, curator en mentor

Mijn Bewind

Heeft u toegang tot Mijn Bewind? Log in met uw eigen DigiD (digid.nl) (niet die van de persoon voor wie u bewindvoerder, curator of mentor bent). Bekijk de uitleg over het indienen van een verslag in Mijn Bewind

In Mijn Bewind kunt u als particulier bewindvoerder alle verslagen zoals de vijfjaarlijkse evaluatie en machtigingsverzoeken digitaal invullen en indienen. Ook is de status van de afhandeling digitaal te zien en verloopt het contact met de rechtbank online via Mijn Bewind. Heeft u nog geen toegang? Lees meer over Mijn Bewind.

Digitaal formulier

Heeft u geen toegang tot Mijn Bewind? Gebruik het digitale formulier. Log in met uw eigen DigiD (niet die van de persoon voor wie u het verslag maakt). Stap voor stap vult u de vragen in die voor de situatie van belang zijn.

Digitaal formulier Vijfjaarlijkse evaluatie starten

 1. Digitaal formulier starten
 2. Inloggen met DigiD
 3. De gevraagde gegevens invullen
 4. Ingevuld formulier downloaden en opslaan op uw computer
 5. Afdrukken
 6. Handtekeningen zetten en
 7. Via de post versturen naar de rechtbank

Of u maakt gebruik van het pdf-formulier Vijfjaarlijkse evaluatie (pdf, 702,3 KB). Hierbij logt u niet in. U slaat het document direct op uw computer op en vult het in. Ook dit formulier print en ondertekent u voordat u het via de post verstuurt naar de rechtbank.

Taken en verplichtingen

Bewindvoerders, curatoren en mentoren hebben diverse taken en verplichtingen.

Professional

Als professionele bewindvoerder, curator of mentor maakt u het verslag door het pdf-formulier Vijfjaarlijkse evaluatie (pdf, 702,3 KB) in te vullen.

 1. Downloaden pdf-formulier
 2. Opslaan op uw computer
 3. De gevraagde gegevens invullen
 4. Afdrukken
 5. Handtekeningen zetten en
 6. Via de post versturen naar de rechtbank

Digitaal toezicht op bewind

Bent u een professionele bewindvoerder en is uw kantoorsysteem verbonden met het digitale Toezicht-systeem van de Rechtspraak? Dan dient u het verslag digitaal in via dit Aansluitpunt Toezicht. Meer informatie over digitaal toezicht op bewind.

Taken en verplichtingen

Bekijk het overzicht met de kwaliteitseisen en formulieren voor de professionele bewindvoerder, curator of mentor.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

volg ons op instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp