Rechtspraak in de Culturele Hoofdstad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Rechtspraak in de Culturele Hoofdstad

Programma-activiteiten rechtspraak in Leeuwarden Culturele Hoofstad

 

 

1 juli 2018 - CityProms & NEO - Binnenstad van Leeuwarden - 10.00-17:00 uur

Cityproms: Het grootste klassieke muziekfestival van het Noorden, verspreid over de hele binnenstad van Leeuwarden. Eén van de vele prachtige locaties van dit klassieke muziekfestival is het Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein. Violiste Diamanda la Berge Dramm brengt daar op zondag 1 juli 2018 om 14:00 uur en om 16:00 uur een modern klassiek vioolconcert ten gehore.
Het Never Ending Orchestra (NEO) is een aaneenschakeling van muzikale vertoningen gedurende de zomer in Leeuwarden. Het biedt een springplank voor bestaande en nieuwe muzikale talenten, van klassiek tot pop. In samenwerking met Cityproms, verzorgen ze om 11:00 uur een koffieconcert met de Talentklas van Frans Douwe Slot, met pianospelers, hout- en koperblazers.
Entree is gratis, meer informatie vind je op de websites van CityProms en NEO

8 juli 2018 - De 8ste dag: Een culturele kettingreactie?
Binnenstad van Leeuwarden - 13.00-18.00 uur

Een boekendomino, een tompoucendomino, een matrassendomino, een haardonatie en een hindernissenbaan voor hondjes! Zomaar een greep uit de tombola van evenementen van de 8ste dag, groot en klein, die het centrum van Leeuwarden op 8 juli 2018 op zijn kop doen staan. Ook de rechtspraak doet mee! Samen met het OM en de advocatuur spelen we op een bijzondere locatie een rechtszaak na. Een verdacht figuur wordt in de museumhaven gearresteerd en per boot naar de Willemskade gesleept waar zij voor het eerst terecht staat. Iedereen kan hier bij zijn! Ons programmaonderdeel start rond 17.00 uur. Meer info over het hele 8ste dag-project vind je in deze folder en op de website van 8ste dag.
27 september 2018 - Publieksacademie voor de Rechtspraak: 'The 2018 Edition' - In het Paleis van Justitie - 19.30-21.00 uur Een beproefd concept. Speciaal voor Culturele Hoofdstad 2018 wordt de Publieksacademie voor de Rechtspraak voor één keer naar Leeuwarden gehaald. Twee voorname sprekers zullen hun expertise over burenrecht tentoonspreiden.

17 november 2018 - Open dag - In het gerechtsgebouw en Paleis van Justitie - 10.00-16.00 uur

Neem een kijkje in de keuken van de rechtbank of het gerechtshof. Woon een (fictieve) zitting bij, ga op de foto in toga of kijk hoe een rechtbanktekenaar werkt. Tijdens die open dag staan we ook stil bij 'Kneppelfreed' (Knuppelvrijdag). In 1951 vond een gebeurtenis plaats die ook wel bekendstaat als 'De slag op het Zaailand'. Daarbij ontstonden rellen tussen demonstranten en de politie nadat een Friese veearts zich niet in het Fries mocht verdedigen voor het kantongerecht. Over deze gebeurtenis richten we een expositie in die gedurende een langere periode te bezoeken is.

Meer info over het centrale project?
Zie: https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma