Veelgestelde vragen rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Holland > Veelgestelde vragen

 Administratieve handelingen

>Alles uitklappen

 Procedures

>Alles uitklappen

 

 Zitting bijwonen

>Alles uitklappen
 • De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.
  Meer over zitting bijwonen

  Groepsbezoek

  Groepen (tussen de 10 en 20 personen) die een zitting willen bijwonen of een rondleiding of voorlichting willen hebben, kunnen zich aanmelden via de website van ProDemos (prodemos.nl).

  Wilt u als docent met uw klas de rechtbank bezoeken? Bekijk dan ook het lesmateriaal ter voorbereiding op uw bezoek. Houd er daarnaast rekening mee dat er per 15 leerlingen minimaal 1 volwassen begeleider meegaat en dat de leerlingen minimaal vierdejaars zijn.
  Rechtspraak in de klas

  Bent u geen docent, maar wilt u wel met meer dan 5 personen een bezoek brengen aan een openbare zitting van de rechtbank Noord-Holland? Neem dan contact op met de afdeling communicatie van rechtbank Noord-Holland via het emailadres: groepsbezoek.rb-nho@rechtspraak.nl.

 • ​Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.
  Meer over zitting bijwonen

 Gerechtsgebouw en bereikbaarheid

>Alles uitklappen

Staat uw vraag er niet bij?

Algemene informatie over procedures vindt u onder Uw situatie. Voor vragen specifiek gericht aan de rechtbank Noord-Holland kunt u contact opnemen.