Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Oost-Brabant?

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er toch een fysieke zitting plaatsvin

Publiek

Publiek is beperkt welkom bij zittingen. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

Om overal 1,5 meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch of gerechtsgebouw Eindhoven. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten. Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is voor een aantal diensten toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.

Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Oost-Brabant weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Neem met vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde. Als u die niet heeft, kunt u de rechtbank bellen met vragen.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam  

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

15 en 8 jaar cel voor reeks aanslagen met granaten en bommen in Oss15 en 8 jaar cel voor reeks aanslagen met granaten en bommen in Osshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/15-en-8-jaar-cel-voor-reeks-aanslagen-met-granaten-en-bommen-in-Oss.aspx's-Hertogenbosch25-11-2020 23:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 31-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Hij maakte zich schuldig aan 8 aanslagen, waarbij onder meer handgranaten, brandbommen en vuurwerkmortieren zijn gebruikt. Een 30-jarige Roemeen zonder bekende woon- of verblijfplaats krijgt een celstraf van 8 jaar voor betrokkenheid bij twee van die aanslagen.</p>
Eindhovense mannen cel in voor gewapende straatrovenEindhovense mannen cel in voor gewapende straatrovenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Eindhovense-mannen-cel-in-voor-gewapende-straatroven.aspx's-Hertogenbosch25-11-2020 23:00:00<p>Een 27-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor twee gewapende straatroven en de voorbereiding van een derde overval. De rechtbank Oost-Brabant legt een 28-jarige jarige plaatsgenoot 2 jaar cel op voor zijn aandeel in een straatroof en de voorbereiding van een overval.</p>
Taakstraffen en geldboetes voor verkoop van mogelijk schadelijk vleesTaakstraffen en geldboetes voor verkoop van mogelijk schadelijk vleeshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Taakstraffen-en-geldboetes-voor-verkoop-van-mogelijk-schadelijk-vlees.aspx's-Hertogenbosch22-11-2020 23:00:00<p>Een 55-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Boxtel zijn veroordeeld tot taakstraffen van 80 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk, en geldboetes van ieder 1.500 euro voorwaardelijk. De rechtbank Oost-Brabant legt ook hun stichting een geldboete op van in totaal 6.500 euro, waarvan 3.750 euro voorwaardelijk. De 56-jarige slager die het vlees leverde krijgt 120 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk, en een geldboete van 1.000 euro. De verdachten verkochten vlees en wisten dat dit mogelijk schadelijk was. Ook voerden ze geen juiste administratie, plakten ze geen verplichte etiketten op het vlees en vervoerden ze dit onder te warme omstandigheden.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.