Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Oost-Brabant?

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

Om overal 1,5 meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch of gerechtsgebouw Eindhoven. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten. Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is vanaf 2 juni voor een aantal diensten weer toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.

Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Oost-Brabant weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. 

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam  

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Celstraf voor verkrachting 17-jarig meisje in HelmondCelstraf voor verkrachting 17-jarig meisje in Helmondhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-verkrachting-17-jarig-meisje-in-Helmond.aspx's-Hertogenbosch20-9-2020 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Helmond veroordeeld voor verkrachting. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.</p>
Pluimveehouder in Nistelrode mag uitbreiden ondanks coronatijdPluimveehouder in Nistelrode mag uitbreiden ondanks coronatijdhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Pluimveehouder-in-Nistelrode-mag-uitbreiden-ondanks-coronatijd.aspx's-Hertogenbosch17-9-2020 22:00:00<p>De gemeente Bernheze mocht een pluimveehouderij in Nistelrode een vergunning verlenen om uit te breiden. Dat oordeelt de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Een omwonende wilde dit voorkomen vanwege onder meer de vrees voor verhoogde kwetsbaarheid voor het coronavirus.</p>
Man vrijgesproken van schietpartij in 's-HertogenboschMan vrijgesproken van schietpartij in 's-Hertogenboschhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Man-vrijgesproken-van-schietpartij-in-sHertogenbosch-.aspx's-Hertogenbosch14-9-2020 22:00:00<p>Een 22-jarige man is door de rechtbank vrijgesproken van een viervoudige poging tot moord in 's-Hertogenbosch. Er is onvoldoende bewijs dat hij op een rijdende auto met 4 inzittenden heeft geschoten. Wel had hij één kogelpatroon in bezit; daarvoor krijgt hij een geldboete van 250 euro.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.