Laden...

Veelgestelde vragen inloggen en machtigen Mijn Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVoor advocaten en juristen > Digitalisering Rechtspraak > Veelgestelde vragen inloggen en machtigen Mijn Rechtspraak

 Inloggen met advocatenpas

>Alles uitklappen
 • Controleer of u het juiste BAR-nummer en de juiste pincode heeft ingevuld. Heeft u problemen met uw pas of pincode neem dan contact op met QuoVadis (e-mailadres advocatenpas@quovadisglobal.com of telefoon 030 232 43 20). Heeft u een vraag over de werking van Mijn Rechtspraak? Neem dan contact op met het
  Rechtspraak Servicecentrum.

 • Neem contact op met QuoVadis (telefoon 030 232 43 20). Houd uw 'passphrase' paraat. Dat is de zin die u heeft opgegeven toen u de pas in ontvangst nam. QuoVadis vraagt u daar naar.

 • Neem contact op met QuoVadis (e-mailadres advocatenpas@quovadisglobal.com of telefoon 030 232 43 20).

 • ​Nee, de advocatenpas met het normale beveiligingsniveau (STORK 3) is voldoende voor toegang tot en werken in Mijn Rechtspraak.

 • Ja, dat kan via de site van de Nederlandse Orde van Advocaten. Onder ‘Pasbeheer (portal.advocatenpas.nl)’ kunt u iemand een machtiging toekennen. Hiervoor logt u in en selecteert 'Digitale diensten Rechtspraak'. Advocaten kunnen de volgende personen machtigen om in te loggen:

  • een advocaat in dezelfde kantoorvestiging; deze heeft daarvoor zijn/haar advocatenpas nodig.
  • een medewerker in dezelfde kantoorvestiging; deze heeft daarvoor zijn/haar medewerkerspas nodig.
  • een advocaat of medewerker op een ander kantoor (dit kan ook een andere vestiging zijn van het eigen kantoor). Let op: als u een medewerker van een ander kantoor machtigt, dient u te controleren of het kantoor van de medewerker een medewerkerspas heeft aangevraagd voor hem of haar.
   Om een persoon te kunnen machtigen, moet deze een A- of G-nummer hebben. Advocaten krijgen automatisch een A-nummer (BAR-nummer). Niet-advocaten dienen zich eerst te laten registreren bij de Nederlandse Orde van Advocaten om een G-nummer te krijgen.
 • Ja, dat mag. Een juridisch secretaresse heeft daarvoor een G-pas nodig en uw machtiging. Zowel de aanvraag van een G-pas (advocatenorde.nl) (voor niet-advocaten) als een machtiging (portal.advocatenpas.nl) kunt u via de website van de Nederlandse Orde van Advocaten regelen. Mocht er in de procedure discussie ontstaan over de bevoegdheid van de indiening, dan moet u als advocaat bewijzen dat u de indiening zo heeft bedoeld. De Rechtspraak registreert of met een G-pas of een A-pas (advocaat) proceshandelingen worden verricht.

 • U kunt de collega die uw zaken gaat waarnemen machtigen via de site van de Nederlandse Orde van Advocaten. Dit kan zowel een collega van uw eigen kantoor zijn als een advocaat van een andere vestiging of van een ander kantoor. De machtiging kent u toe onder ‘Pasbeheer (portal.advocatenpas.nl)’ op de site van de advocatenpas. Hiervoor logt u in en selecteert ‘Digitale diensten Rechtspraak’. De gemachtigde heeft dan toegang tot al uw zaken in Mijn Rechtspraak.
  Om de waarnemende collega de notificaties van uw zaken te laten ontvangen, kunt u in het digitale dossier het e-mailadres voor notificaties tijdelijk aanpassen via ‘Contactgegevens wijzigen’. Wanneer de vakantieperiode voorbij is, kunt u uw eigen e-mailadres weer invoeren. Als u het e-mailadres in Mijn Rechtspraak niet wilt aanpassen, kunt u ook de notificaties vanuit uw eigen mailbox door laten sturen naar uw vervanger. Dat doet u door in Outlook een regel in te stellen.
   
  Gaat het om een vervanging voor 1 zaak, dan kunt u ervoor kiezen om deze over te dragen in Mijn Rechtspraak. Meer informatie daarover leest u bij 'Hoe kan ik een zaak overdragen aan een andere advocaat?’.

 • ​Als u door uw collega bent gemachtigd, heeft u via uw eigen zaaksoverzicht toegang tot alle zaken van die collega. Dat geldt ook voor de taken en berichten in die zaken. U ontvangt echter geen e-mailnotificaties  voor deze zaken. Uw collega kan de notificaties vanuit zijn eigen mailbox door laten sturen naar u door in Outlook een regel in te stellen.

 • Op de startpagina van Mijn Rechtspraak kiest de andere advocaat 'Aanmelden als vervangende gemachtigde'. Daarna vult deze in het formulier onder meer het zaaknummer van de hoofdprocedure in en welke partij hij gaat vertegenwoordigen.

  De rechtbank koppelt de nieuwe advocaat aan de zaak en wijst eventuele taken toe. U kunt ook zelf via een bericht aan de rechtbank laten weten dat u de zaak overdraagt aan een collega. U meldt daarbij welke collega het betreft. De rechtbank koppelt die nieuwe advocaat aan de zaak en wijst eventuele taken toe. Daarna heeft u zelf geen toegang meer tot de zaak.

 Inloggen met DigiD

>Alles uitklappen

 Inloggen met eHerkenning

>Alles uitklappen

Verbeteringen

Als gebruiker van Mijn Rechtspraak heeft u waardevolle kennis voor de verbetering van onze digitale systemen. Uw vragen, opmerkingen en tips kunt u doorgeven aan het Rechtspraak Servicecentrum.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.