Laden...

Voor professionals in het recht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Voor professionals in het recht

 

 Verstoringsmelder Meldingen

 

Roljournalen en journalen


Roljournaal handelszaken, familiejournaal, kantonroljournaal, Journaal civiel gerechtshoven.

Zaaksverdeling en ‑toedeling


Welke rechter behandelt welke zaak? Inzicht in werkgebieden, zittingslocaties en zaakstoedeling rechters.

 

Nieuws, verhalen en meer


Wat staat er op de agenda van de Rechtspraak? Wat gebeurt er momenteel op het gebied van toegankelijke, maatschappelijk effectieve, en tijdige en voorspelbare rechtspraak? Hoe zijn de ervaringen van professionals daarmee?

De Rechtspraak is digitaal toegankelijk

Digitaal procederen en communiceren

Digitalisering is een van de manieren om toegang tot de rechter laagdrempelig en eenvoudig te maken.
Meer over digitalisering bij de Rechtspraak

Veilig Mailen

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt

Online zittingen

De rechtspraak laat zittingen en overleggen ook op afstand doorgaan.
Meer over Online zittingen en overleggen

 

Contactgegevens

Heeft u een vraag over een lopende procedure? Of zoekt u een postadres?

Wijzigen uw contactgegevens? Geef deze dan telefonisch door aan de griffies waar u contact mee heeft.

Meldpunt dreiging advocaten en journalisten

Het is van belang voor de Rechtspraak dat iedereen zich veilig voelt in de gerechtsgebouwen. Daarom is per gerecht een meldpunt ingesteld waar journalisten en advocaten direct aan de beveiliging of beveiligingscoördinatoren kunnen melden dat zij een onveiligheidsgevoel, een dreiging of kwetsbaarheid ervaren.

Klachten en suggesties

Klachten

Vindt u dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter? Dan kunt u een klacht indienen, tot 1 jaar na het voorval.

Suggesties

Suggesties voor de website kunt u doen via de feedbackbutton rechts op deze pagina.

Informatie voor tolken, vertalers en deskundigen

U heeft een rol in een rechtszaak. Bijvoorbeeld als deskundige in een rechtszaak of als tolk en\of vertaler in een rechtszaak.

 

Nieuws voor professionals in het recht - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws voor professionals in het recht

 

 

11 t/m 13 november: door groot onderhoud Rechtspraaksystemen niet bereikbaar11 t/m 13 november: door groot onderhoud Rechtspraaksystemen niet bereikbaarhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/11-tm-13-november-door-groot-onderhoud-Rechtspraaksystemen-niet-bereikbaar.aspxDen Haag6-11-2022 23:00:00Van vrijdagavond 11 november tot en met zondag 13 november zijn vrijwel alle computersystemen van de Rechtspraak niet bereikbaar vanwege groot onderhoud.<p>Van vrijdagavond 11 november tot en met zondag 13 november zijn vrijwel alle computersystemen van de Rechtspraak niet bereikbaar vanwege groot onderhoud. Dit betekent dat niet digitaal kan worden geprocedeerd en onder meer Mijn Rechtspraak, het uitsprakenregister, formulieren en registers niet beschikbaar zijn. Uitzondering is rechtspraak.nl. De website blijft wel beschikbaar.<br></p>
Prinsjesdag: extra investeringen Rechtspraak nu ook formeel onderdeel van rijksbegrotingPrinsjesdag: extra investeringen Rechtspraak nu ook formeel onderdeel van rijksbegrotinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Prinsjesdag-extra-investeringen-Rechtspraak-nu-ook-formeel-onderdeel-van-rijksbegroting.aspxDen Haag19-9-2022 22:00:00Met het versturen van de Miljoenennota en bijbehorende stukken aan de Tweede Kamer zijn de extra investeringen die het kabinet doet in de Rechtspraak nu ook formeel onderdeel van de rijksbegroting. In juli werd al bekend dat de Raad voor de rechtspraak en de minister voor Rechtsbescherming overeen zijn gekomen dat jaarlijks <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Ruim-155-miljoen-voor-extra-rechters-behandeling-ondermijningszaken-en-digitalisering.aspx">155 miljoen euro</a> extra beschikbaar komt. 
Ruim 1.500 beslagrekesten al digitaal ingediendRuim 1.500 beslagrekesten al digitaal ingediendhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Ruim-1500-beslagrekesten-al-digitaal-ingediend.aspxDen Haag7-9-2022 22:00:00Inmiddels hebben ruim 800 advocaten in totaal al meer dan 1.500 beslagrekesten digitaal ingediend via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Het gebruik van het webportaal wordt gewaardeerd met een 4,2 op een schaal van 5. <p><span>De digitale indieningen van beslagrekesten loopt gestaag op. Inmiddels hebben ruim 800 advocaten in totaal al meer dan 1.500 beslagrekesten digitaal ingediend via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Het gebruik van het webportaal wordt door de advocatuur gewaardeerd met een 4,2 op een schaal van 5. De bedoeling is dat het op termijn voor juridische professionals op grond van de wet verplicht wordt om digitaal te procederen in deze zaakstroom. De Nederlandse Orde van Advocaten staat positief tegenover dit uitgangspunt.</span><br></p>

Kwaliteit van de rechtspraak

Opleiding en kennisdeling

SSR (Studiecentrum Rechtspleging) stelt een select aanbod open voor advocaten en andere ketenpartners, waaronder de ‘professionele ontmoetingen’.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.