Laden...

Verhalen over bewind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Bewind > Verhalen over bewind

Als iemand van 18 jaar of ouder niet meer goed voor een deel of het geheel van zijn geldzaken kan zorgen, kan de rechter een bewindvoerder benoemen die deze geldzaken beheert. De rechter controleert of de bewindvoerder dat goed doet.

Bewind regelen en wijzigen zijn procedures die vallen onder het civiel recht. Een advocaat is niet verplicht.

Verhalen over bewind

‘Mijn vrouw kreeg dementie en kwam al snel in een verzorgingshuis’

 

‘Mijn vrouw Margriet kreeg drie jaar geleden te horen dat ze dementie had. Ik deed altijd al de geldzaken van ons beiden, maar als ik bewindvoerder zou worden, zou ik de verkoop van ons huis kunnen regelen. Ik wilde er even goed over nadenken of ik het met mijn drukke baan wel aankon om bewindvoerder te worden’, vertelt Paul.

‘Mijn zus als mijn bewindvoerder, hoe zou dat zijn?’

 

Na haar ontslag kreeg Chantal een werkloosheidsuitkering, maar door hoge vaste lasten en financiële tegenvallers kwam ze in de schulden terecht: ‘Ik kon me er niet meer toe zetten om mijn administratie goed bij te houden. Toen kreeg ik een brief van een deurwaarder: de installateur van mijn nieuwe cv-ketel eiste een deel van mijn uitkering op. Huilend belde ik mijn zus Mia.’

‘Onze zoon kan vanaf zijn 18e niet voor zichzelf zorgen’

 

Hassan is geboren met een verstandelijke beperking. Emina: ‘Bij het verzorgen en opvoeden krijgen mijn man Ahmet en ik al jaren hulp van Petra.’ Ahmet: ‘Een halfjaar voor Hassans 18e verjaardag vertelde Petra ons dat hij dan zelf bijvoorbeeld over geldzaken zou mogen beslissen. Dat kan hij helemaal niet. Petra vroeg ons om uit te zoeken hoe we het voor Hassan wilden regelen.’

 

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? U kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen. Niet voor iedere zaak is een advocaat verplicht.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

volg ons op instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp