Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

Contact

Openingstijden Centrale Informatiebalie en gerechtsgebouw

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 36 260 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Route via Google Maps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank RotterdamBekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Veroordelingen voor omvangrijke drugssmokkel15-10-2018 22:00:00<p>In de strafzaak Ridleypark heeft de rechtbank Rotterdam vandaag aan 6 verdachten gevangenisstraffen opgelegd die variëren van 12 maanden tot 14 jaar. De strafzaak ging (met name) over de invoer van 1300 kilo cocaïne in een container met bananen uit Colombia en de invoer van ruim 1100 kilo heroïne en morfine in een container met bakovens uit Iran via de Antwerpse haven in januari en februari 2017.</p>
Feestelijk welkom voor nieuwe medebewoners locatie Dordrecht van rechtbank Rotterdam10-10-2018 22:00:00Robine de Lange-Tegelaar, president van de rechtbank Rotterdam en Jaap Slootmaker, plaatsvervangend directeur generaal van Rijkwaterstaat openden gisteren de nieuwe werkomgeving van Rijkswaterstaat op de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam. Bij de feestelijke opening waren Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht, Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak en medewerkers van Rijkswaterstaat en de rechtspraak aanwezig.
Gevangenisstraffen tot 4 jaar voor seks met minderjarige jongen18-9-2018 22:00:00<p>De rechtbank Rotterdam heeft vandaag twee mannen (64 en 53 jaar) uit Rotterdam veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De derde verdachte (46 jaar) kreeg een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. De rechtbank acht bewezen dat de drie verdachten seks hadden met een jongen, terwijl ze wisten dat hij minderjarig was. Als volwassene mag je geen seks hebben met een minderjarige; dat is strafbaar. Ook als een minderjarige zelf op zoek is naar seks. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij het Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.