De zaak Anne Faber

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > De zaak Anne Faber

Stand van zaken

Foto van politielint bij vindplaats Anne Faber [Foto: Hollandse Hoogte]

De rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht) behandelt deze strafzaak. Op dinsdag 17 juli werd de verdachte in deze zaak veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van Anne Faber. Er is hoger beroep aangekondigd.

Procedure

  1. Regiezitting Genomen stap
  2. Inhoudelijke behandeling rechtbank Genomen stap
  3. Uitspraak rechtbank Genomen stap
  4. Hoger beroep Genomen stap
  5. Inhoudelijke behandeling gerechtshof Genomen stap
  6. Uitspraak gerechtshof Genomen stap

 

Laatste nieuws

28 jaar cel en tbs voor verkrachten en doden Anne Faber

Een 28-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten, het van haar vrijheid beroven en doden van Anne Faber en het mishandelen van medewerkers van het Pieter Baan Centrum. De rechtbank wil met deze straf de man zo lang mogelijk uit de maatschappij houden en hem daarin niet onbehandeld terug te laten keren.

 

 

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingUitspraken en nieuws
31-07-2018De advocaat van de verdachte dient hoger beroep in. Dit gaat plaatsvinden bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
17-07-2018De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 28 jaar en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van Anne Faber.
11-06-2018De inhoudelijke behandeling van de zaak vond plaats op maandag 11 juni en dinsdag 12 juni.
23-03-2018Vandaag was de regiezitting in de zaak Anne Faber. De rechtbank heeft bepaald dat de 27-jarige verdachte vast blijft zitten. Ook zijn er onderzoekswensen besproken.
14-03-2018Op vrijdag 23 maart om 9.00 uur vindt een regiezitting plaats in de zaak Anne Faber. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.
10-01-2018Vandaag was de eerste pro-formazitting in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.
02-01-2018Op woensdag 10 januari om 10.00 uur vindt de eerste pro-formazitting plaats in de zaak tegen een 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.
19-10-2017De 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber blijft 90 dagen langer vastzitten.
12-10-2017De 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber blijft 14 dagen langer vastzitten.

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

 • dhr. mr. drs. S.M. van Lieshout (voorzitter)
 • dhr. mr. E.H.M. Druijf
 • mw. mr. J.A. Spee

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

 • mw. mr. H. Leepel
 • dhr. mr. R.E. Craenen 

 

Verdediging

De advocaat van de verdachte is dhr. mr. D.C. Dorrestein.

 

 

Uitspraak bijwonen

Voorgevel van de rechtbank Midden-Nedeland in Utrecht  Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht

Uitspraken in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht.

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

 

Persvoorlichting rechtbank Midden-Nederland

 
 

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Midden-Nederland

Telefoon: 088 - 361 1788
E-mail: midden-nederland@rechtspraak.nl

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

 

 

Nieuws over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws over deze zaak

 

 

Planning inhoudelijke behandeling zaak Anne Faberhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Planning-inhoudelijke-behandeling-zaak-Anne-Faber.aspxUtrecht4-6-2018 22:00:00De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op maandag 11 en dinsdag 12 juni.<p> <span>De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op maandag 11 en dinsdag 12 juni. De rechtbank Midden-Nederland is van plan om de zittingsdagen als volgt in te vullen. Dit is een voorlopige planning. Er kunnen ontwikkelingen zijn die maken dat de planning wordt aangepast.</span></p>
Verdachte in zaak Anne Faber blijft vastzittenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Verdachte-in-zaak-Anne-Faber-blijft-vast.aspxUtrecht22-3-2018 23:00:00De 27-jarige verdachte in de zaak Anne Faber blijft langer vastzitten. <p>De 27-jarige verdachte in de zaak Anne Faber blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist tijdens de tweede zitting – een zogenoemde regiezitting. De man uit Den Dolder zit vast op verdenking van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. </p>
Regiezitting in zaak Anne Faberhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Regiezitting-in-zaak-Anne-Faber.aspxUtrecht13-3-2018 23:00:00Op vrijdag 23 maart om 9.00 uur vindt een regiezitting plaats in de zaak Anne Faber. <p>Op vrijdag 23 maart om 9.00 uur vindt een regiezitting plaats in de zaak Anne Faber. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.</p>
Verdachte zaak Anne Faber blijft vastzittenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Verdachte-zaak-Anne-Faber-blijft-vastzitten.aspxUtrecht9-1-2018 23:00:00Vandaag was de eerste pro-formazitting in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. <p>Vandaag was de eerste pro-formazitting in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. </p>
Pro-formazitting in zaak Anne Faberhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Pro-forma-zitting-in-zaak-Anne-Faber.aspxUtrecht1-1-2018 23:00:00Op woensdag 10 januari om 10.00 uur vindt de eerste pro-formazitting plaats in de zaak tegen een 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.<p>Op woensdag 10 januari om 10.00 uur vindt de eerste pro-formazitting plaats in de zaak tegen een 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.</p>
Verdachte in zaak Anne Faber blijft langer vastzittenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Verdachte-in-zaak-Anne-Faber-blijft-langer-vastzitten.aspxUtrecht18-10-2017 22:00:00De 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber blijft 90 dagen langer vastzitten.<p>De 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist. De raadkamer oordeelt dat de verdenking tegen de verdachte stevig genoeg is om hem langer vast te houden.</p>