Curatoren en bewindvoerders communiceren digitaal met de rechtbank

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Voor advocaten en juristen > Curatoren en bewindvoerders communiceren digitaal met de rechtbank

Wat verandert er in het toezicht?

De rechter houdt toezicht op het werk van de curator of de bewindvoerder bij faillissementen, schuldsanering en beschermingsbewind. Dit toezicht voert de rechter steeds meer digitaal uit.

Faillissementen

Papieren dossiers maken plaats voor een volledig digitaal dossier in Mijn Rechtspraak. Via dit beveiligde webportaal communiceert de curator digitaal met de rechtbank.

Beschermingsbewinden

Professionele bewindvoerders van beschermingsbewinden gaan digitaal communiceren met de rechtbank via het Aansluitpunt Toezicht. Met deze systeemkoppeling hebben bewindvoerders vanuit hun eigen digitale administratiesysteem een rechtstreekse verbinding met het digitale systeem van de Rechtspraak.

Schuldsanering

De rechtbanken Rotterdam, Midden-Nederland en Zeeland-West-Brabant starten eind 2019 een pilot. Een beperkt aantal bewindvoerders van Wsnp-zaken (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) beproeft dan digitaal communiceren met de rechtbank, via Mijn Rechtspraak Toezicht.

Niet-professionele bewindvoerder

Bent u als familie of gezaghebbende benoemd als niet-professionele bewindvoerder? Uw communicatie met de kantonrechter over bewind verloopt op papier.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum