Modernisering toezicht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Voor advocaten en juristen > Modernisering toezicht

Wat verandert er in het toezicht?

Papieren dossiers maken plaats voor een volledig digitaal dossier in Mijn Rechtspraak, het beveiligde webportaal dat de curator gebruikt om digitaal te communiceren met de rechtbank. Nieuwe informatie is daarmee voor alle partijen direct zichtbaar en staat overzichtelijk bij elkaar in het digitale dossier. Dat geldt zowel voor de gegevens die de curator invoert als voor de beslissingen van de rechtbank. Ook de WSNP-bewindvoerder gaat op termijn digitaal communiceren met de rechtbank.
Meer over digitaal toezicht op faillissementen

Professionele bewindvoerders van beschermingsbewinden gaan digitaal communiceren met de rechtbank. Zij kunnen straks gebruikmaken van het Aansluitpunt Bewind. Met deze systeemkoppeling hebben bewindvoerders vanuit hun eigen digitale administratiesysteem een rechtstreekse verbinding met het digitale systeem van de Rechtspraak.
Meer over digitaal toezicht op bewind

Bent u als familie of gezaghebbende benoemd als familiair bewindvoerder? Uw communicatie met de kantonrechter over bewind verloopt op papier.
Meer over bewind

Invoering in fasen

Digitaal toezicht wordt in fasen ingevoerd.

 • Zo kunnen curatoren sinds november 2016 digitaal informatie uitwisselen met de rechtbank in alle soorten faillissementszaken. Ruim 71% van alle lopende faillissementszaken is inmiddels gedigitaliseerd.
 • Sinds 15 maart 2016 communiceren de rechtbanken Gelderland, Oost-Brabant en Overijssel digitaal met een klein aantal professionele bewindvoerders.
 • In het tweede kwartaal van 2018 start een pilot digitaal toezicht WSNP.

 

 1. december 2014
  digitaal toezicht
  faillissementen  Genomen stap
 2. maart 2016
  pilot digitaal toezicht
  bewindGenomen stap
 3. 2e kwartaal 2018
  pilot digitaal toezicht WSNP Te nemen stap
 4. Te nemen stap

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum