Laden...

Curatoren en bewindvoerders communiceren digitaal met de rechtbank

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Voor advocaten en juristen > Curatoren en bewindvoerders communiceren digitaal met de rechtbank

Wat verandert er in het toezicht?

De rechter houdt toezicht op het werk van de curator of de bewindvoerder bij faillissementen, schuldsanering en beschermingsbewind. Dit toezicht voert de rechter steeds meer digitaal uit.

Faillissementen

Papieren dossiers maken plaats voor een volledig digitaal dossier in Mijn Rechtspraak. Via dit beveiligde webportaal communiceert de curator digitaal met de rechtbank.

Beschermingsbewinden

Professionele bewindvoerders van beschermingsbewinden communiceren digitaal met de rechtbank via het Aansluitpunt Toezicht. Met deze systeemkoppeling hebben bewindvoerders vanuit hun eigen digitale administratiesysteem een rechtstreekse verbinding met het digitale systeem van de Rechtspraak.

Schuldsanering

Professionele bewindvoerders in Wsnp-zaken gaan digitaal communiceren met de rechtbank via het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak.

 Particulier bewindvoerder

Bent u als familie of gezaghebbende benoemd als particulier bewindvoerder? U kunt digitaal bewind voeren via Mijn Bewind. Lees meer over Mijn Bewind.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.