Laden...

Webinar digitaal procederen civiele vorderingsprocedure

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVoor advocaten en juristen > Digitalisering Rechtspraak > Webinar digitaal procederen civiele vorderingsprocedure

Stap voor stap digitaal procederen civiele vorderingsprocedure

Vanaf 1 september 2017 procedeert u als advocaat verplicht digitaal bij de rechtbank Gelderland en rechtbank Midden-Nederland in vorderingszaken met verplichte procesvertegenwoordiging (belang van meer dan € 25.000).

De Rechtspraak organiseerde op 13 april 2017 in samenwerking met de Nederlandse Orde van Advocaten een webinar voor civiele advocaten. Door het webinar terug te kijken, komt u op een laagdrempelige manier meer te weten over het Moderniseringsprogramma KEI en de nieuwe digitale manier van werken. Stap voor stap wordt het digitale systeem getoond en vragen beantwoord die tijdens de online workshop aan bod kwamen. Wat zijn de verschillen tussen werken in Mijn Rechtspraak en het Aansluitpunt Rechtspraak, hoe start u een procedure op grond van artikel 112 Rv of op grond van artikel 113 Rv en wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de wetgeving civiele rechtsvordering?

Verbeteringen

Sinds de opname van het webinar is Mijn Rechtspraak doorontwikkeld en verbeterd. Het is mogelijk dat de huidige schermen in het webportaal op onderdelen afwijken van de schermen die in het webinar worden getoond.

Bekijk het hele webinar

Het hele webinar duurt 60 minuten. Daarin komen alle belangrijke onderdelen van digitaal procederen aan de orde. Bekijk het hele webinar (ssr.nl)

Bekijk specifieke onderdelen van het webinar

Bent u specifiek op zoek naar informatie over de technische vereisten om digitaal te procederen, de nieuwe terminologie van de civiele vorderingsprocedure of wat er gebeurt bij een storing? Bekijk dan een van de uitgelichte onderdelen van het webinar.

Demo webportaal Mijn Rechtspraak

Hoe start u een nieuwe zaak, hoe voegt u stukken toe en andere informatie over werken in het webportaal bekijkt u in het onderdeel Demo Mijn Rechtspraak (ssr.nl)

Digitaal via Mijn Rechtspraak of het Aansluitpunt Rechtspraak

De verschillen tussen Mijn Rechtspraak en het Aansluitpunt Rechtspraak, de 2 ingangen om digitaal te procederen worden uitgelegd in het onderdeel digitaal procederen via Mijn Rechtspraak en het Aansluitpunt (ssr.nl)

Twee routes om civiele vorderingsprocedure te starten

Als u een vorderingsprocedure wilt starten, moet u kiezen hoe en wanneer u de procedure bekendmaakt bij de andere partij. De verschillen tussen artikel 112 Rv en artikel 113 RV worden uitgelegd in dit onderdeel van het webinar (ssr.nl)

Belangrijkste wijzigingen in civiele rechtsvordering

De verschillende wijzigingen in de nieuwe wet op een rijtje. Bekijk het onderdeel Belangrijke wetswijzigingen (ssr.nl)

Nieuwe termen

In de nieuwe wetgeving worden nieuwe termen gebruikt. Het oproepingsbericht vervangt de dagvaarding, de gedaagde is de verweerder en deze ‘stelt’ zich niet, maar ‘verschijnt’. Meer over de nieuwe terminologie (ssr.nl)

E-mailnotificaties en termijnen

Wat is de status van e-mailnotificaties, wanneer is er sprake van een verschoonbare termijnoverschrijding en wat zegt het overgangsrecht? Bekijk het onderdeel E-mailnotificaties en termijnen (ssr.nl)

Technische vereisten

Wat heeft u nodig om digitaal te procederen? Werkt Mijn Rechtspraak ook via een tablet? Bekijk het onderdeel Technische vereisten (ssr.nl)

Inleiding webinar

Bekijk de Inleiding van het webinar (ssr.nl)

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.