Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Gelderland?

 

Contact met de rechtbank

De rechtbank Gelderland behandelt met ingang van maandag 11 mei 2020 weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.

Om de anderhalve meter afstand voldoende te kunnen bewaren, worden alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegelaten tot de rechtbank. Helaas kunnen we anderen, zoals familieleden en publiek, niet toelaten in de gerechtsgebouwen in Arnhem en Zutphen.

In deze flyer (pdf, 342,3 KB) leest u belangrijke informatie voor als u naar de rechtbank Gelderland komt.

Informatiebalie

Wij vragen u zo veel mogelijk stukken per post naar ons te versturen. Ook blijft het mogelijk om stukken af te geven op de rechtbank.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Welke zittingen gaan door bij rechtbank Gelderland (10-14 augustus 2020)Welke zittingen gaan door bij rechtbank Gelderland (10-14 augustus 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-Welke-zittingen-gaan-door-bij-rechtbank-gelderland.aspxGelderland6-8-2020 22:00:00Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank op beperkte schaal weer rechtszaken fysiek. Het gaat om zaken waarin de fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten in de zittingszaal onmisbaar wordt geacht. <p>Sinds 11 mei 2020 behandelt de rechtbank op beperkte schaal weer rechtszaken fysiek. Het gaat om zaken waarin de fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten in de zittingszaal onmisbaar wordt geacht. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Overigens blijft het uitgangspunt dat de rechtbank zoveel mogelijk zaken telefonisch behandelt op schriftelijke wijze, maar ook via telefonisch horen of videozittingen. Iedere vrijdag leest u hier de zittingen voor aankomende week. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. </p>
Deels voorwaardelijke celstraf voor diefstal, schuldheling, belaging en schennis van de eerbaarheidDeels voorwaardelijke celstraf voor diefstal, schuldheling, belaging en schennis van de eerbaarheidhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Deels-voorwaardelijke-celstraf-voor-diefstal-schuldheling-belaging-en-schennis-van-de-eerbaarheid.aspxArnhem5-8-2020 22:00:00De man krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk met aftrek van de voorlopige hechtenis. Tijdens de proeftijd van 2 jaar dient de man zich te houden aan een aantal bijzondere voorwaarden. <p>De rechtbank veroordeelt een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor diefstallen, schuldheling, belagingen en schennissen van de eerbaarheid. Hij krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk met aftrek van de voorlopige hechtenis. Tijdens de proeftijd van 2 jaar dient de man zich te houden aan een aantal bijzondere voorwaarden. Naast de celstraf wordt aan de man een contact- en locatieverbod opgelegd. </p>
20-jarige man veroordeeld voor betrokkenheid bij vechtpartij in Zutphen20-jarige man veroordeeld voor betrokkenheid bij vechtpartij in Zutphenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/20-jarige-man-veroordeeld-voor-betrokkenheid-bij-vechtpartij-in-Zutphen.aspxZutphen5-8-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Zutphen voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in diezelfde plaats. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een taakstraf van 180 uur. <p>De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Zutphen voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in diezelfde plaats. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een taakstraf van 180 uur. Ook moet hij een deel van de door het slachtoffer gevorderde schadevergoeding betalen. </p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.