Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Gelderland?

Contact met de rechtbank

De rechtbank Gelderland behandelt weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Toegang pers en publiek

Publiek is welkom, maar er is maar beperkt ruimte in de zittingszalen.
Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u journalist en wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur team communicatie dan minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een mail.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Ontslag van rechtsvervolging man uit Vaassen na vernielingen en bedreigingenOntslag van rechtsvervolging man uit Vaassen na vernielingen en bedreigingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Ontslag-van-rechtsvervolging-man-uit-Vaassen-na-vernielingen-en-bedreigingen.aspxZutphen18-1-2021 23:00:00De rechtbank verklaart een 39-jarige man uit Vaassen volledig ontoerekeningsvatbaar voor een aantal vernielingen en bedreigingen. Wel legt de rechtbank een rechterlijke machtiging op<p>De rechtbank verklaart een 39-jarige man uit Vaassen volledig ontoerekeningsvatbaar voor een aantal vernielingen en bedreigingen. De man wordt daarom ontslagen van alle rechtsvervolging. Wel veleent de rechtbank  een rechterlijke machtiging, zodat de man voor tenminste 6 maanden wordt opgenomen voor een verplichte behandeling. Daarnaast moet de man de door hem veroorzaakte schade vergoeden.</p>
Gevangenisstraffen voor overval op 2 mannen in woning Arnhem Gevangenisstraffen voor overval op 2 mannen in woning Arnhem https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Gevangenisstraffen-voor-overval-op-2-mannen-in-woning-Arnhem-.aspxArnhem18-1-2021 23:00:00De rechtbank veroordeelt 2 mannen van 18 jaar uit Amsterdam voor het plegen van een gewelddadige overval op 2 mannen in hun woning in Arnhem <p><span>De rechtbank veroordeelt 2 mannen van 18 jaar <span> </span>uit Amsterdam voor het plegen van een gewelddadige overval op 2 mannen in hun woning in Arnhem op 21 september 2020. Een man krijgt een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, terwijl de andere man een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk krijgt.</span></p>
Geldboete en locatieverbod na meenemen beeldje Afrika Museum in Berg en DalGeldboete en locatieverbod na meenemen beeldje Afrika Museum in Berg en Dalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Geldboete-en-locatieverbod-na-meenemen-beeldje-Afrika-Museum-in-Berg-en-Dal.aspxArnhem11-1-2021 23:00:00De politierechter veroordeelt 5 personen uit Frankrijk en België voor het stelen van een beeld uit het Afrika Museum. De groep krijgt een geldboete van 250 euro en een locatieverbod van 3 jaar voor verschillende musea. <p>De politierechter veroordeelt 5 personen uit Frankrijk en België voor het stelen van een beeld uit het Afrika Museum in Berg en Dal. Zij namen het beeldje naar eigen zeggen mee als politieke actie. De groep krijgt een geldboete van 250 euro. De woordvoerder van de actiegroep - een 42-jarige Fransman - krijgt ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. De 4 anderen krijgen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand. Allen krijgen een locatieverbod van 3 jaar opgelegd voor het Afrika Museum en nog 3 andere Nederlandse musea waarin Afrikaanse kunst tentoongesteld wordt.  </p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.