Laden...

Documentatie Aansluitpunt Rechtspraak voor IT-leveranciers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVoor advocaten en juristen > Digitalisering Rechtspraak > Documentatie Aansluitpunt Rechtspraak voor IT-leveranciers

Bent u advocaat en wisselt u veel en/of omvangrijke processtukken uit met de rechtspraak? Een Aansluitpunt Rechtspraak kan interessant zijn voor u.

Documentatie Aansluitpunt Rechtspraak

Hier vindt u alle documentatie om aan te sluiten op het Aansluitpunt Rechtspraak en het meest recente Berichtenboek.

Een aanmeldformulier en de voorwaarden om gebruik te maken van het Self Service Testportaal kunt u aanvragen via het Rechtspraak Servicecentrum.

Aansluitproces

Bekijk welk proces u moet volgen om aan te sluiten op het Aansluitpunt Rechtspraak.

Berichtenboek Aansluitpunt Rechtspraak

Hier vindt u de meest recente versie van Berichtenboek 4 (14 mei 2018).

Lees in het berichtenboek hoe ketenpartijen gegevens kunnen uitwisselen met de Rechtspraak via de Justitie Berichten Service (JUBES).

Gebruikersinstructie

De gebruikersinstructie beschrijft hoe u de berichten uit het berichtenboek moet gebruiken in specifieke zaaksoorten. In de instructie leest u de algemene uitgangspunten van het koppelvlak, de samenhang in de interactieprocessen, de informatie die in deze processen wordt uitgewisseld en de validaties die de Rechtspraak toepast op berichten.