Laden...

Een koppeling maken met het Aansluitpunt Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVoor advocaten en juristen > Digitalisering Rechtspraak > Een koppeling maken met het Aansluitpunt Rechtspraak

De koppeling met het Aansluitpunt stap voor stap

De volgende stappen moet uw softwareleverancier doorlopen om een koppeling te maken met het Aansluitpunt Rechtspraak.

>Alles uitklappen
 • Nadat uw aanmeldformulier door de Rechtspraak is beoordeeld, moet u een aansluiting op het Justitienetwerk (Justitie Berichten Service/JUBES) krijgen. De Justitiële Informatiedienst (justid.nl) (Justid) zorgt voor deze aansluiting. De procedure bij Justid neemt 2 tot 3 maanden in beslag.

  Zorg ervoor dat u beschikt over een PKIoverheid-certificaat. Een PKIoverheid-certificaat is een legitimatiebewijs van uw ICT-systeem. Het bevat gegevens die nodig zijn voor beveiligd internetverkeer, zoals beveiliging, authenticatie en versleuteling.

  Meer informatie over de aanvraag van een PKIoverheid-certificaat vindt u op de website (logius.nl).

 • CPA

  Na akkoord van Justid geeft de Rechtspraak u toegang tot het SST op basis van het Collaboration Protocol Agreement (CPA). Een CPA is een formeel contract tussen twee partijen die gegevens willen uitwisselen. Het biedt zekerheid dat beide partijen dezelfde instellingen gebruiken.

  Test

  U ontvangt de accountgegevens van de Rechtspraak, zodat u de compliancetest kunt uitvoeren. Daarbij volgt u het testplan van de Rechtspraak. Deze stap duurt ongeveer 2 weken.

 • De Rechtspraak beoordeelt uw resultaten van de compliancetest. Na goedkeuring kunt u een functionele test uitvoeren van uw software en het berichtenverkeer op de acceptatieomgeving van het Aansluitpunt van de Rechtspraak. De beoordeling en de functionele test nemen 1 maand in beslag.
  Na goedkeuring door de Rechtspraak kunt u verdergaan met het Aansluitproces. Daarvoor vraagt u het Aanvraagformulier Productieomgeving aan via het Rechtspraak Servicecentrum.

 • CPA

  Voor toegang tot de productieomgeving van het Aansluitpunt volgt u opnieuw de procedure van Justid. Daarna geeft de Rechtspraak u toegang tot de productieomgeving van het Aansluitpunt Rechtspraak op basis van het Collaboration Protocol Agreement (CPA). U kunt nu geautomatiseerd gegevens uitwisselen met de Rechtspraak. Deze laatste stap duurt ongeveer 2 weken.

 

 Hoe lang duurt het om een Aansluitpunt Rechtspraak te krijgen?

>Alles uitklappen
 • Een geautomatiseerde bedrijfsvoering is een minimale vereiste om een koppeling met het Aansluitpunt Rechtspraak te kunnen maken. De Rechtspraak kan u hierover niet adviseren. U kunt daarvoor het beste contact opnemen met een IT-leverancier.
  Bekijk welke leveranciers een koppeling met het Aansluitpunt Rechtspraak kunnen leveren.
 • De aansluiting op het Aansluitpunt duurt 2 weken. Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum voor een aanvraagformulier voor de aansluiting van uw organisatie.
 • Als u via uw leverancier een koppeling met het Aansluitpunt wilt maken, moet u rekening houden met een gemiddelde doorlooptijd van 5 maanden. U moet, nadat de software voor de koppeling is gebouwd aan uw zijde, nog diverse testen doorlopen om te onderzoeken of die software voldoende geschikt is om berichten uit te wisselen met het Rechtspraaksysteem. Een aanmeldformulier en de voorwaarden en criteria om gebruik te maken van het Self Service Testportaal kan uw leverancier aanvragen door een e-mail te sturen aan het Rechtspraak Servicecentrum.

Aanmelden

Een aanmeldformulier en de voorwaarden om gebruik te maken van het Self Service Testportaal kunt u aanvragen via het Rechtspraak Servicecentrum.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.