Laden...

Veelgestelde vragen van particulieren en organisaties

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksContact > Veelgestelde vragen > Veelgestelde vragen van particulieren en organisaties

Particulieren en organisaties

Op Rechtspraak.nl vindt u specifieke informatie voor particulieren en organisaties. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Wellicht vindt u het antwoord op uw vraag bij de onderstaande veelgestelde vragen, alfabetisch ingedeeld op onderwerp.

 Aanbesteding

>Alles uitklappen

 Algemene voorwaarden

>Alles uitklappen

 Document, zoals een geboorteakte, in het buitenland gebruiken

>Alles uitklappen

 Faillissement

>Alles uitklappen

 Fusie, afsplitsing of opheffing

>Alles uitklappen
  • Om (één van) bovenstaande veranderingen in een organisatie te realiseren, moet aangetoond worden dat niemand bezwaar heeft tegen deze wijziging. Het document dat hierbij hoort heet een akte non-verzet. Dit document betekent dat er geen verzet is tegen de geplande verandering.

    Voordat u een akte non-verzet kunt aanvragen, moet de wijziging eerst bekend zijn bij de Kamer van Koophandel en een advertentie in een landelijk dagblad. De termijnen waarop mensen kunnen reageren verschilt per situatie. Bekijk hier de verschillende termijnen.

    Zodra deze termijn voorbij is, kan de rechtbank een akte non-verzet opmaken. U kunt al eerder bij de rechtbank aangeven dat u deze akte wilt aanvragen.

  • De aanvraag voor de akte non-verzet wordt ingediend bij de rechtbank. Welke rechtbank dat is, hangt af van waar de organisatie statutair gevestigd is. In diezelfde regio dient u ook de aanvraag in. Meer over werkgebieden van rechtbanken.

    Bij de aanvraag moet u een aantal zaken aanleveren. Lees meer over de aanvraag van een akte non-verzet. Aan deze aanvraag zijn ook kosten verbonden, zogenaamde griffierechten.

    Deze kunt u aanvragen bij de rechtbank die de statutaire vestigingsplaats van de organisatie als werkgebied heeft. Meer over aanvragen akte non-verzet.

 Juridisch advies

>Alles uitklappen

 Klacht

>Alles uitklappen

 Privacy

>Alles uitklappen

 Rechtbank of gerechtshof

>Alles uitklappen

 Rechtszaak starten

>Alles uitklappen

 Uitspraken

>Alles uitklappen

Appen met het Rechtspraak Servicecentrum

Het Rechtspraak Service Centrum (RSC) doet een proef met WhatsApp.

Via WhatsApp: 06 46 27 58 07 kunt u terecht voor technische en functionele vragen over de digitale diensten van de Rechtspraak. Bijvoorbeeld wanneer u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of het raadplegen van de registers.
Voor andere vragen kunt u het RSC bellen via 088 361 61 61, of u stelt uw vraag via Facebook of Twitter. Het RSC geeft geen juridisch advies.

 

Blijf op de hoogte

Rechtspraak maakt samen leven mogelijk 

Rechtspraak magazine

Het magazine verschijnt 4 keer per jaar. Bekijk het magazine digitaal.
Ook kunt u zich er kosteloos op abonneren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een nieuwsbrief met het belangrijkste rechtspraaknieuws van de afgelopen week.

 

Rechtstreeks

Rechtstreeks richt zich op de praktijk en de ontwikkeling van de rechtspraak in Nederland. Het blad is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig bij de rechtspraak betrokken is.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum