Laden...

Onderwerpen civiele rechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCiviel recht > Civiele rechter > Onderwerpen

Consumenten

  • Algemene voorwaarden zijn ‘de kleine lettertjes’ die horen bij een overeenkomst. U kunt uw algemene voorwaarden bij de rechtbank inschrijven (deponeren). Dan kan iedereen ze opvragen en lezen.

Familie en relatie


Gezondheid en zorg

  • Heeft u schade opgelopen door een medische fout en wilt u schadevergoeding? U kunt een procedure starten over de aansprakelijkheid en schade.
  • De kinderrechter kan op verzoek een kind uit huis plaatsen. U kunt zelf geen verzoek indienen. U kunt wel reageren als u het niet eens bent met het verzoek.

Huis en omgeving

  • Heeft u een nieuwe woning gekocht en na de overdracht verborgen gebreken ontdekt? U kunt naar de rechter als u er met de verkoper niet uitkomt.
  • Bent u het niet eens over overhangende begroeiing, heggen, bomen, struiken, aflopend water, schuttingen, gebruik van elkaars terrein, hinder of overlast?
  • Bij huurwoningen kunnen er problemen ontstaan tussen de huurder en de verhuurder. U kunt ervoor kiezen om zo’n probleem aan de rechter voor te leggen.

Schade en aansprakelijkheid


Schulden en faillissementen


Werk en inkomen


Staat uw onderwerp er niet bij?

Dat betekent niet direct dat de rechter uw zaak niet kan behandelen. De pagina naar de rechter kan u verder helpen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.